Sport23. marts 2024

Schmeichel holder buret rent i chancefattigt jubilæum

Danmark og Schweiz spillede 0-0 i Parken, da Kasper Schmeichel rundede 100 landskampe
Hverken Rasmus Højlund eller andre af aktørerne fandt vej til netmaskerne lørdag aften i Parken.

Kasper Schmeichels landskamp nummer 100 endte som lidt af en fuser.

For godt nok kunne den danske keeper notere sig for et rent bur i lørdagens testkamp mod Schweiz, men da Danmark heller ikke evnede at score, endte målmandens jubilæum 0-0.

De to kommende EM-deltagere gav hinanden en jævnbyrdig, men tam kamp, for det var småt med underholdning og chancer.

Mest bekymrende var det dog, at anfører Simon Kjær måtte lade sig udskifte med en skade.

Efter 13 udsolgte landskampe i træk i Parken var der ledige sæder til lørdagens kølige testkamp. De 30.731 tilskuere blev heller ikke ligefrem forkælet i en kamp uden point på spil.

I sit 100-kampjubilæum havde Kasper Schmeichel sine børn foran sig under nationalsangen, og han blev hyldet af de fremmødte i Parken. Under kampen havde han sikre hænder i alle påkrævede situationer, men han blev ikke udsat for de helt store prøver.

På midten spillede Hjulmand med det velprøvede trekløver Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney og Christian Eriksen, der alle kæmper med spilletiden i disse måneder. Alle tre slap godt fra kampen og viste ingen nævneværdige tegn på rust.

Begge hold spillede med et henholdende udtryk. Holdet med bolden blev lokket frem over midten, og ved det mindst tegn på en skidt berøring blev et hårdt pres sat ind i forsøget på at erobre bolden og starte et kontraangreb. Succesraten var moderat for begge hold.

Gennem hele kampen savnede gennembrudsafleveringerne og afslutningerne præcision.

Det mest bemærkelsesværdige før pausen var, at Schweiz blev tvunget til noget så sjældent som at skifte målmand. Rutinerede Yann Sommer slog sig i en duel i feltet og måtte lade sig udskifte med reservekeeper Yvon Mvogo.

Anden halvleg var ikke meget bedre. Det højeste bifald kom ti minutter efter pausen, da Pierre-Emile Højbjerg skubbede kampens dommer omkuld for at fange en løs bold.

Kort efter sendte Christian Eriksen et giftigt frispark mod mål, men reservekeeperen strakte sig og afviste Danmarks bedste forsøg i kampen.

Kasper Hjulmand blev tvunget til at lave en uplanlagt udskiftning af anfører Simon Kjær i det 65. minut. Den rutinerede stopper satte sig ned i græsset og modtog behandling, før han selv var i stand til at gå fra banen.

Ingen af holdene jagtede sejren helhjertet, og derfor var en nullert til sidst uundgåelig i den første af fire testkampe inden sommerens EM i Tyskland. Næste test er tirsdag mod Færøerne på Brøndby Stadion.