Sport18. april 2024

Sandi Putros forlod ikke sit hjem i to døgn

Da Superliga-dommeren Sandi Putros dømte tre forkerte straffespark i en kamp i Parken, modtog han efterfølgende en tsunami af hadbeskeder
Sandi Putros under 3F Superliga-kampen mellem FC København og AGF i Parken, søndag den 3. december 2023. 
Sandi Putros under 3F Superliga-kampen mellem FC København og AGF i Parken, søndag den 3. december 2023.
 Foto: Ritzau Scanpix

Hvor meget skal man egentlig finde sig i som Superliga-dommer?

Meget. Virkelig meget, faktisk.

For det er en demokratisk ret, at udtrykke sine mening. Om end det altså ikke indebærer trusler på livet - men det glemmer keyboardkrigerne, der tit gemmer sig bag anonyme profiler, ofte.

Man fristes ofte til at tænke, at nogle mennesker burde bare ikke have adgang til internettet. I hvert fald ikke dem, der kan finde på at skrive ting som:

- Din fucking svans.

- Er du sådan en indavlet muslimperker, der ikke kan se ordentligt? Det er måske derfor, du dømte pokalfinalen så elendigt, som du gjorde.

- Må du kvæles i stanken af din mors stinkende indavlede fisse.

Det lyder næsten uvirkeligt, men det er ikke desto mindre tre eksempler på beskeder som havnede i Superliga-dommeren Sandri Putros indbakke.

I det seneste afsnit af Bold-podcasten "Tæt På" åbner Superliga-dommeren op om de tre graverende fejl i kampen mellem FCK og Sønderjyske i 2021, der gav ham søvnløse nætter og hadbeskeder i indbakken.⁠

I dagene efter kampen, har han ikke har lyst til at gå uden for en dør, fortæller han i podcasten.

- Jeg havde meget svært ved at gå ud. Bare det at gå ned til købmanden og handle var svært. Jeg associerede alle de blikke, jeg fik, med kampen. Det måtte være, fordi de havde set kampen og tænkte: "Gud, det er ham dommeren fra i går", siger Putros i TÆT PÅ.

FC København vandt kampen 3-2, hvor københavnerne blev tilkendt to straffespark mod SønderjyskEs ene.

- Det var svært at komme af med de tanker. Jeg følte, at alle øjne hvilede på mig, ligegyldigt hvor jeg var. Det var meget stressende, og derfor gik jeg ikke uden for en dør i to dage, fortæller han.

Hadbeskeder er i det hele taget et kæmpe problem i sportens verden, og Superliga-spillerne er nogle af de mest udsatte. Det kan du læse mere om her.

Sponsoreret indhold