Sport9. januar 2024

Sander Sagosen presser Danmark: - Alt andet vil være en fiasko

Danmark bør og skal vinde EM-guld, hvis man spørger den norske stjerne
Norges Sander Sagosen og Danmarks Mikkel Hansen hilser før testkampen mellom Danmark-Norge i Sydbank Arena i Kolding, torsdag den 7. januar 2021.
Sander Sagosen kender det danske landshold indgående, og han har stor fidus til Nikolaj Jacobsens tropper.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Onsdag begynder EM i håndbold, og Danmark er bookmakernes favorit til at vinde hele baduljen.

Og det er slet ikke så underligt, mener Norges største stjerne, Sander Sagosen.

- Danmark er soleklare favoritter, hvis du spørger mig, og de bør vinde EM. Alt andet vil være en fiasko for dem, siger Sander Sagosen til det norske nyhedsbureau NTB.

Samme opfattelse har hans holdkammerat Gøran Johannessen.

- Danmark er klar favorit, men vi vil naturligvis også gerne være nummer et. For at det skal ske, skal vi levere en vanvittig præstation. Vi sigter i første omgang imod en semifinale, siger Gøran Johannessen.

Spørger man bookmakerne, kommer Norge end ikke i semifinalen, og Sander Sagosen erkender da også, at nordmændene skal levere et mirakel for at gå hele vejen og tage EM-guld.

- Med fuld gas kan vi slå alle, men vi skal præstere på topniveau i et helt mesterskab, siger Sagosen, som bliver den klart vigtigste figur på Norges landshold.

Nordmændene vandt i 2020 bronze ved EM, og året forinden vandt de sølv ved VM efter finalenederlag til Danmark.

Siden er det blevet til to sjettepladser ved VM og en femteplads ved EM.

- Det har været en periode, hvor vi har taget et skridt frem og et skridt tilbage. Det er gået lidt op og ned på mange måder. Det har været interessant, men desværre har vi aldrig stået øverst, som vi alle drømmer om, siger Sander Sagosen.

Norge åbner EM mod Polen torsdag. Norges indledende gruppe parres med Danmarks i mellemrunden. Danmark åbner EM mod Tjekkiet torsdag.

Sponsoreret indhold