Sport17. marts 2024

Sådan kan det ske: OB jagter spinkelt håb om mesterskabsspil

Inden sidste spillerunde i grundspillet kan OB stadig nå at overhale Silkeborg i kampen om en plads i mesterskabsspillet. De er dog afhængige af andre resultater
Målscore Don Dreedson, OB. Superligakampen mellem OB og Vejle Boldklub i Odense fredag den 1. september 2023. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)
OB sætter formentlig deres lid til, at Don Deedson kan finde netmaskerne mod FCK.
 Foto: Ritzau Scanpix

En god start på foråret betyder, at fodboldklubben OB inden sidste spillerunde af Superligaens grundspil fortsat har en minimal chance for at tage den sidste plads i mesterskabsspillet fra Silkeborg.

Det kræver dog en fynsk sejr over FC København på hjemmebane, mens Silkeborg skal tabe ude mod Brøndby.

OB ligger på syvendepladsen med 24 point, mens Silkeborg har 27 point og en målscore, der er fire mål bedre end fynboerne.

– Det betyder da lidt, at der er en lille chance for, at vi kan komme med i top-6, men vores fokus lægger 100 procent på vores egen kamp, og ikke hvordan det går i de andre kampe, siger OB-spilleren Don Deedson til klubbens egen hjemmeside.

Syv point er det blevet til i forårets første fire kampe for OB, der søndag eftermiddag på en udsolgt hjemmebane skal forsøge at fortsætte de lovende takter imod FCK.

– Alle ved jo, at det er et stærkt hold, vi skal møde, og derfor er det vigtigt, at vi giver den alt, hvad vi kan for at få den hjemmesejr, lyder det fra Don Deedson.

Hvor OB er inde i en god periode, kan det samme ikke siges om Silkeborg.

Cheftræner Kent Nielsens tropper har tabte de seneste seks superligaopgør, og midtjyderne skal helt tilbage til 20. oktober for at finde seneste ligasejr.

Søndag møder Silkeborg ligaens nummer to, Brøndby, på udebane.

– Det er en kæmpe udfordring for os, men vi er også bevidste om, at vi skal spille vores spil, fordi det er vores mulighed for at få det resultat, vi kommer til at jagte, siger Kent Nielsen til Silkeborgs hjemmeside.

I Silkeborg har man sat sig ind i de forskellige scenarier, der kan udspille sig undervejs i den sidste superligarunde.

– Det er ikke noget, der kommer til at fylde fra kampens start. Det kan være i slutfasen, afhængig af hvordan det går de forskellige steder, at man har sine overvejelser. Så vi kommer selvfølgelig også til at følge med. Men først og fremmest går vi på banen for, at det ikke skal blive noget problem, siger Silkeborg-træneren.

Alle seks sidste grundspilskampe i Superligaen spilles søndag klokken 17.

Sponsoreret indhold