Sport28. juli 2022

Så mange flere penge kan Jonas Vingegaard komme til at tjene

Det kan blive til en fordobling af lønnen, vurderer en ekspert
Der er stor økonomisk værdi i både cykelrytteren og familiefaren Jonas Vingegaard.
Der er stor økonomisk værdi i både cykelrytteren og familiefaren Jonas Vingegaard.
 Foto: Jesper Sunesen

Mens Jonas Vingegaard lige nu bliver fejret rundt i hele landet efter sin samlede Tour de France-sejr, kan han se frem til en væsentlig større indkomst, end den han er vant til.

Det er ikke, fordi cykelrytteren fra Glyngøre ikke tjente fint i forvejen, men ifølge Børsen kan han ligefrem fordoble sin løn efter triumfen i Frankrig, skriver de i dagens avis.

Thomas Badura, der er administrerende direktør og stifter af sponsorrådgivningsfirmaet Sponsorpeople, vurderer, at alene i sponsoraftaler kan Vingegaard hive en klækkelig sum hjem.

– Vingegaards kommercielle værdi bør minimum blive fordoblet i forlængelse af de seneste ugers pragtpræstationer på cyklen og foran kameraet.

– Med en estimeret løn på tre millioner euro årligt inklusiv bonusser, kan han over tid løfte sponsoraftaler til samme niveau, siger Thomas Badura.

Der bliver altså rigeligt af tilbud til den 25-årige jyde, som han nu skal forholde sig til.

Ifølge Thomas Badura ser flere sponsorer et stort potentiale i Jonas Vingegaards ydmyghed og hans store kærlighed til hans kone og datter.

– De værdier kan rigtig mange atleter i dag lære noget af. Det er også værdier, som sponsorer med stolthed gerne vil læne sig op ad, og som kan bruges til at løfte et brand, siger Thomas Badura.

Jonas Vingegaard har allerede taget forskud på den kommende lønstigning. For nylig har ham og kæresten, Trine Marie Hansen, købt sig en villa med havudsigt i Glyngøre.

Sponsoreret indhold