Sport16. januar 2024

Rykker til Hamborg: Nikolaj Jacobsen forventer stor opbakning

Det kan blive en kæmpe håndboldfest, når Danmark skal spille hovedrundekampene i Hamborg
Landstræneren forventer stor opbakning på lægterne, når landsholdet skal spille i Hamborg. 
Landstræneren forventer stor opbakning på lægterne, når landsholdet skal spille i Hamborg.
 Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix

De danske håndboldlandsholdsspillere kan få en oplevelse af at være på hjemmebane, når de i den kommende uge spiller mellemrunde ved EM.

Alle kampe skal spilles i Hamburg et par timers kørsel fra den danske grænse, og rygterne går på, at der vil komme solid dansk opbakning fra tribunerne i Barclay Arena.

- Vi har hørt på vandrørene, at der kommer mange danskere til Hamburg, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Danmark spiller onsdag, fredag, søndag og tirsdag. Især de to kampe mod Sverige og Norge fredag og søndag tegner til at blive trækplastre for danske fans.

Sidste år oplevede spillerne noget lignende ved VM-kampene i Malmø, der udviklede sig til en dansk fest.

- Vi håber på, at der kommer mange danskere, så vi får en stemning, ligesom den vi oplevede sidste år i Malmø.

- Arenaen i Hamburg er virkelig fed, og vi har jo gode minder derfra, siger Niklas Landin, der henviser til VM-semifinalen i 2019, hvor Danmark besejrede Frankrig 38-30.

I det hele taget har kampene ved EM været særdeles flot besøgt. Danmarks tre indledende kampe i München var stort set udsolgt med omkring 12.000 tilskuere hver gang.

Selv om München ikke har ry for at være en håndboldby, troppede folk op i tusindtal, og det overrasker ikke Danmarks landstræner, der som aktiv spillede i tyske klubber og siden blev træner i Bundesligaen.

- Jeg har boet i landet i 12 år, og jeg ved, at folk bakker op. De elsker at gå til sport. Det er fedt, at håndbolden kan fylde hallerne, og stor cadeau til tyskerne for at gøre det, siger Nikolaj Jacobsen.

Sponsoreret indhold