Sport21. marts 2024 (opd. 21. marts 2024)

Rykkede ned: Ser frem til 45 millioner

Fodboldklubben AaB rykkede i sommer for første gang ud af Superligaen, men nu kan topholdet i Nordic Bet Ligaen se frem til at få tilført en betydelig sum penge
AaB indtager førstepladsen i Nordic Bet Ligaen med 51 point. 
AaB indtager førstepladsen i Nordic Bet Ligaen med 51 point.
 Foto: Ritzau Scanpix

Fodboldklubben AaB kan se frem til at tilført lidt mere end 45 millioner kroner.

Klubbens hovedaktionær, tyske SSE22, har således givet bindende tilsagn om at effektuere såkaldte warrants til en pris på 44,26 kroner, hvilket vil resultere i et yderligere kapitalindskud på 45.398.667 kroner.

Derved øger SSE22 (Sports Strategy Excellence 22) sin aktieandel til 50,5 procent.

Det oplyser AaB i en pressemeddelelse.

SSE22 erhvervede sig for et år siden cirka 20 procent af aktierne i Aalborg Boldspilklub A/S, og nu er der udsigt til, at tyskerne kommer til at eje lige godt halvdelen af aktierne.

Det glæder AaB's bestyrelsesformand, Niels David Nielsen.

- Vi tog et strategisk valg ved at søge en partner med fodboldfaglig viden og internationalt netværk og indgik en aftale i marts 2023 med SSE22. Dette valg har vist sig bæredygtigt og tilført os både strategiske og operationelle kompetencer lige fra akademiet og op til førsteholdet.

- Derfor glæder det os, at vi allerede nu får tilført yderligere økonomiske ressourcer til at fortsætte denne udvikling, siger Niels David Nielsen.

Den tilførte kapital skal bruges til at booste klubben som helhed. Det gælder blandt andet en yderligere styrkelse af klubbens akademi, infrastruktur og den kommercielle udvikling.

SSE22 ledes af Thomas Hitzlsperger, Bernhard Peters, Joachim Hilke, Finn Meinecke og Jan Peters samt Ole Jan Kappmeier, der sidste sommer blev sportsdirektør i AaB.

Få dage efter Kappmeiers tiltrædelse rykkede AaB ud af Superligaen, men klubben er på kurs mod en hurtig tilbagevenden til den bedste fodboldrække.

AaB fører 1. division og har hele 15 point ned til Vendsyssel, der på tredjepladsen er den nærmeste trussel til en oprykningsplads.

Sponsoreret indhold