Sport12. januar 2024

Rune dropper landsholdet: For store forstyrrelser

Når det danske Davis Cup-mandskab rejser til Mexico i februar, bliver det uden verdensstjernen Holger Rune
Holger Runes tætte program på hardcourt gør en tur til Mexico svær. 
Holger Runes tætte program på hardcourt gør en tur til Mexico svær.
 Foto: Lars H. Laursen

Holger Rune kommer ikke til at stå til rådighed det danske Davis Cup-hold, der i begyndelsen af februar gæster Mexico i Guadalajara.

Om forklaringen på Holger Runes afbud skriver Dansk Tennis Forbund:

- Med Australian Open i ugen op til og ATP-turneringen i Rotterdam efterfølgende - begge på hardcourt - har Holger Rune og hans team vurderet, at det med de store forskelle i tidszoner og skift af underlag til grus vil give for store forstyrrelser i sæsonen, og at det ikke vil være muligt at præstere optimalt til hverken Davis Cup eller efterfølgende.

Davis Cup-kaptajnen Frederik Løchte Nielsen har ligeledes måtte se bort fra Christian Sigsgaard, der er ude med en skade.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-12/davis-cup-danmark-brasilien-05-14sep23_2sl2078_0.jpg
Holger Rune var med landsholdet i Hillerød i september, hvor det blev til et samlet nederlag til Brasilien. Rune kæmpede på daværende tidspunkt med en drilsk rygskade.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Løchte har udtaget August Holmgren, Elmer Møller, Johannes Ingildsen og Philip Hjorth. Sidstnævnte er udtaget for første gang i sin karriere.

Davis Cup-kampen mod Mexico spilles med to singler lørdag den 3. februar, og en double efterfulgt af yderligere to singler søndag den 4. februar. Alle kampe spilles bedst af tre sæt.

Sponsoreret indhold