Sport12. september 2023

Rørt Jonas Vingegaard dedikerer etapesejren til Nathan Van Hooydonck: - Jeg ville vinde for min bedste ven

Jonas Vingegaard sendte sine tanker til holdkammeraten Nathan Van Hooydonck, som tirsdag kørte galt med sin gravide kone i bilen og måtte genoplives på stedet
Nathan Van Hooydonck kørte Tour de France med Jonas Vingegaard. Tirsdagens etapesejr i Vuelta a España dedikerede Jonas Vingegaard til "sin bedste ven".
Nathan Van Hooydonck kørte Tour de France med Jonas Vingegaard. Tirsdagens etapesejr i Vuelta a España dedikerede Jonas Vingegaard til "sin bedste ven".
 Foto: Daniel Cole/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Rørt Vingegaard ville vinde på datterens fødselsdag

Det var en meget anderledes etape i Vuelta a España for hele Team Jumbo-Visma.

Langt væk fra Belgien i Spanien skulle Team Jumbo-Visma forholde sig til 16. etape, hvor de inden etapen sad på top tre-placeringerne i løbet.

Etapen blev nok en gang vundet af Jonas Vingegaard, og på målstregen og lige efter han havde krydset målstregen var det tydeligt at se, at Jonas Vingegaard var rørt.

I interviewet efter etapen var Jonas Vingegaard derfor heller ikke i tvivl om, hvorfor han gerne ville vinde i dag.

- Jeg er bare glad for at vinde i dag. Vi fik nogle forfærdelige nyheder i morges og jeg ville vinde for min bedste ven i dag, siger Jonas Vingegaard i vinderinterviewet og fortsætter.

- Der er gode nyheder om hans tilstand, så det er en stor lettelse for mig og for holdet.

Tirsdag eftermiddag kom det frem, at Jonas Vingegaards holdkammerat Nathan Van Hooydonck har været ude for en alvorlig bilulykke i den belgiske by Kalmthout.

Her kørte Van Hooydonck galt og kolliderede med fem andre biler. Cykelrytteren måtte genoplives på stedet og efterfølgende køres på hospitalet.

Også cykelrytterens gravide kone var med i bilen. Hun blev ligeledes kørt på hospitalet.

Det belgiske medie HNL skrev tidligere tirsdag, at Nathan Van Hooydonck var i kritisk tilstand – det ville Team Jumbo-Visma dog ikke bekræfte, da de meldte ud om ulykken på det sociale medie X.

Team Jumbo-Vismas sportsdirektør Grischa Niermann fortalte inden dagens Vuelta a España-etape, at Nathan Van Hooydonck skulle være i kunstig koma.

Sponsoreret indhold