Sport6. september 2023

Røde tal: Brøndby med underskud på 62,8 millioner kroner

Halvårsregnskabet viser nu et minus på mange millioner kroner
Brøndby kæmper om det danske mesterskab.
Brøndby kæmper om det danske mesterskab.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

De røde tal er tilbage i Brøndby IF, der kan notere et stort underskud i første halvår af 2023.

Halvårsregnskabet, som selskabet bag superligaklubben udsendte onsdag aften, viser et minus på 62,8 millioner i perioden fra 1. januar til 30. juni.

Det er "i overensstemmelse med ledelsens forventninger", lyder det.

- Resultatet er primært drevet af øgede investeringer i vores sportslige sektor, siger administrerende direktør Ole Palmå i en kommentar til regnskabet.

På samme tid sidste år havde selskabet et overskud på 19,7 millioner kroner. Det er især øgede lønudgifter og et millionminus på transferkontoen, der har gjort bundlinjen rød.

Personaleomkostningerne er vokset fra 110,9 millioner i samme periode i 2022 til 133,5 millioner i årets første seks måneder.

Samtidig har køb og salg af spillere samlet kostet 20,8 millioner i første halvår. Sidste forår resulterede transferaktiviteterne i et plus på 36,3 millioner kroner.

Til gengæld kan selskabet notere en lille stigning i nettoomsætning, der voksede med godt to millioner i sammenligning med samme tidspunkt sidste år.

- Forbedringen kan primært henføres til stigende indtægter relateret til kampafviklingsaktiviteter, lyder det.

Brøndby er i gang med at omlægge regnskabsåret, så den igangværende regnskabsperiode kommer til at strække sig over 18 måneder frem til 30. juni 2024.

Forventningen til de 18 måneder er et underskud på mellem 130 og 170 millioner kroner.

Sponsoreret indhold