Sport21. marts 2024 (opd. 21. marts 2024)

Robinho skal i fængsel for gruppevoldtægt i Milano

Domstol i Brasilien sender fodboldstjernen bag tremmer for forbrydelsen, som skete i Milano. Den tidligere fodboldspiller fra AC Milan står over nu for en niårig straf, selv efter at have forladt Italien.
Robinho har i årevis protesteret mod dommen, men hans mulighed for at undslippe ser nu ud til at være forsvundet.
Robinho har i årevis protesteret mod dommen, men hans mulighed for at undslippe ser nu ud til at være forsvundet.
 Foto: Olivier Morin/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Ville have voldtægtsdømte Robinho udleveret og fængslet

Den tidligere fodboldstjerne Robinho slipper ikke for fængsel, selv om han ikke længere opholder sig i Italien, hvor han for syv år siden blev dømt i en voldtægtssag.

En domstol i Brasiliens hovedstad, Brasilia, slog onsdag fast, at Robinho skal afsone sin straf på ni år i et brasiliansk fængsel.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Robinho blev i 2017 dømt skyldig i at have medvirket til en gruppevoldtægt af en kvinde i Milano fire år tidligere. Det skete, mens brasilianeren var professionel fodboldspiller i AC Milan.

Straffen lød på ni års fængsel - en dom, som blev stadfæstet af den italienske appelret i 2020 og af højesteret i 2022.

Robinho har aldrig afsonet sin straf, fordi han ikke længere befinder sig i landet.

I 2022 udsendte Italien en international arrestordre på ham. Men Brasilien udleverer ikke sine egne statsborgere, og derfor har Italien bedt om, at Robinho afsoner straffen i sit hjemland i stedet.

Robinho har mulighed for at appellere onsdagens afgørelse. Han har hele tiden nægtet sig skyldig i voldtægt. Over for brasilianske medier hævder han, at der var tale om "sex med samtykke".

Sponsoreret indhold