Sport22. marts 2024 (opd. 22. marts 2024)

Robinho er anholdt i hjemlandet: Skal i fængsel for gruppevoldtægt

Den tidligere fodboldspiller Robinho skal afsone en dom for voldtægt, som han fik ved en italiensk domstol i 2017, i Brasilien
Robinho blev i 2017 dømt ved en domstol i Italien.
Robinho blev i 2017 dømt ved en domstol i Italien.
 Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Ritzau Scanpix

Den tidligere Manchester City- og Real Madrid-spiller Robinho er torsdag blevet anholdt i Brasilien, efter at han har tabt en sag, hvor han forsøgte at få udsat den straf, han har fået for at voldtage en kvinde for et årti siden.

Føderalt politi i den sydøstbrasilianske by Santos oplyser i en udtalelse, at dets styrker har anholdt Robson de Souza, som er Robinhos borgerlige navn.

- Fangen skal gennemgå en undersøgelse, en arresthøring, og bliver sendt til fængselssystemet, oplyser politiet.

Robinho blev i 2017 ved en italiensk domstol fundet skyldig i at have taget del i en gruppevoldtægt begået mod en albansk kvinde, der fejrede sin 23-års fødselsdag på en natklub i Milano fire år forinden.

Den 40-årige Robinho, der har spillet på det brasilianske landshold, tabte en ankesag i 2020, hvorefter hans dom blev stadfæstet ved Italiens højeste retsinstans i 2022. Derefter udstedte italienske anklagere en international arrestordre mod ham.

Brasilien udleverer ikke dets statsborgere, men Italien har bedt om, at Robinho i stedet afsoner straffen i sit hjemland.

En domstol i Brasilia erklærede sig onsdag enig i, at Robinho skal afsone dommen i Brasilien. Torsdag blev der underskrevet et dokument, der gjorde det muligt at udstede en brasiliansk arrestordre mod Robinho.

Fodboldspilleren, der har erklæret sig uskyldig, har sagt til den brasilianske tv-station TV Record i et interview bragt søndag, at kvinden havde givet samtykke til at have sex, mens han beskyldte det italienske retssystem for racisme.

Ifølge anklagen mod Robinho havde han og hans medtiltalte fået den unge kvinde til at drikke så meget, at hun ikke var i stand til at sige dem imod, derefter at de haft "samleje flere gange efter hinanden" med hende.

Sponsoreret indhold