Sport26. april 2024

René Holten blev droppet: Fik 14 dage til at pakke sine ting

I 2022 fik han sparket af Elitecenteret i Dansk Kano og Kajak Forbund, og selv her halvandet år senere forstår René Holten ikke årsagen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
René Holten Poulsen kan fortsat blive frustreret, når han tænker tilbage på hændelsen i 2022.
 Video: SE og HØR

LÆS OGSÅ: Tophemmelig baby: Rene Holten er blevet far for første gang

Det kom lidt ud af ingenting, da René Holten Poulsen i oktober 2022 pludseligt blev vraget af Elitecenteret i Dansk Kano og Kajak Forbund. Et center, han havde haft sin hverdag i, i 15 år.

Den dag i dag har han så småt lagt det bag sig, og i virkeligheden gider han ikke bruge mere tid på det.

Men når snakken og tankerne så alligevel falder hen på tiden omkring hændelsen i 2022, kan det fortsat frustrere den danske kajakstjerne.

– Jeg fik 14 dage til at pakke og finde et andet sted at træne, fortæller han i SE og HØR-podcasten "Af Banen" og tilføjer:

– Det irriterer mig helt vildt, at systemet er, som det er, og at jeg ikke er i betragtning. Ikke kun for min skyld, men af rent sportslige hensyn synes jeg, det er forkert. Det er grundlæggende forkert, at man udelukker nogen på den måde.

Efter at være blevet smidt ud har 35-årige Holten måtte ud og løbende finde nye træningsmakkere.

De fleste af dem tæsker han fortsat på diverse distancer, men må alligevel se dem og andre blive indlemmet i elitecentret på bekostning af ham selv.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-24/20240423_JSU3274.jpg
René Holten Poulsen er fortsat blandt verdens bedste kajakroere - men åbenbart ikke god nok til Elitecenteret i Dansk Kano og Kajak Forbund.
 Foto: Jesper Sunesen

Det uden for alvor at have fået en forklaring på, hvorfor han ikke selv længere er velkommen, og det frustrerer ham.

– Jeg synes ikke, man kan ikke udelukke nogen, medmindre de har taget doping eller på anden vis har snydt. Jeg synes ikke, man kan udelukke nogen på baggrund af deres hårfarve eller personlighed. Men det er bare mig, der har det sådan, at sportsligt så må det handle om, hvem der kan flytte båden hurtigst.

I den forgange weekend slog René Holten alle sine danske konkurrenter og sikrede sig muligheden for at blive det danske bud på en 1000-meter enerkajak ved OL til sommer.

Det kræver dog en placering i top-2 til kvalifikationsstævnet i Ungarn i midten af maj.

Du kan høre hele podcasten med René Holten herunder:

Sponsoreret indhold