Sport12. juni 2023

Rekordsalg: OB sender Yankuba Minteh til Newcastle

18-årige Yankuba Minteh skal nu optræde i Premier League. Det er det største salg i klubbens historie
Yankuba Minteh i aktion mod Silkeborg.
Yankuba Minteh i aktion mod Silkeborg.
 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

18-årige Yankuba Minteh har haft et halvt år med flere opture på banen for OB og nogle udfordringer udenfor, men den unge offensivspillers præstationer har været af en kaliber, der har tiltrukket sig opmærksomhed i udlandet.

Det har nu mundet ud i et salg. Et rekordstort et af slagsen for OB.

Premier League-klubben Newcastle har slået kløerne i den talentfulde gambier, meddeler OB på sin hjemmeside. Den fynske klub skriver, at det er "klubbens største transfer nogensinde".

Det gør OB's fodbolddirektør, Björn Wesström, stolt.

- Vi sælger nu en spiller, som meget få kendte, da sæsonen startede, til en af de mest formstærke klubber i verden, hvilket siger meget om det arbejde, der er blevet gjort både på og uden for banen, så dette har kunnet lade sig gøre, siger han til hjemmeside.

- Vi sender hermed et klart signal om, at drømme om det højest mulige fodboldniveau går i opfyldelse, når der bliver arbejdet for det på Fyn. Jeg er utrolig stolt og glad for at have gennemført en aftale på et fodboldmæssigt og økonomisk niveau, som alle klubber ønsker at kunne gøre.

Minteh var til prøvetræning i OB i både 2021 og 2022, og sidste sommer fik han en kontrakt på klubbens akademi.

Hurtigt viste han dog takter, som gav ham minutter i Superligaen, og det har Newcastle nu belønnet med en kontrakt til den afrikanske offensivspiller.

- Jeg er så glad for at få den her mulighed. Alle spillere drømmer om at spille i så stor en liga, lyder det fra Minteh til klubbens hjemmeside.

- Det kommer oven på et fantastisk år for mig, hvor jeg startede med at spille U19-Liga og hurtigt kom op og fik min debut på førsteholdet. Det har virkelig været fedt at være her, og jeg har en hel masse, jeg gerne vil takke for, at dette kunne blive muligt.

Han nåede 17 superligakampe for OB. Heri blev det til fire mål og lige så mange målgivende afleveringer.

Minteh havde også et par hårde perioder tidligere i år, da han blev sat af holdet efter at have forbrudt sig mod interne regler på holdet.

Samtidig tog nogle fans det ilde op og antastede ham på gaden. Det førte til, at Minteh i en kortere periode var sygemeldt.

Sponsoreret indhold