Sport26. januar 2024

Rekord-Klopp overgår Liverpool-ikoner

Jürgen Klopp har den højeste sejrsprocent af alle Liverpool-managere og sidder på et par flotte sejrsrekorder
Der bliver lidt at leve op til for en fremtidig Liverpool-træner.
Der bliver lidt at leve op til for en fremtidig Liverpool-træner.
 Foto: Oli SCARFF/Scanpix Denmark

Fredag meddelte Jürgen Klopp overraskende, at han stopper som manager i Liverpool efter denne sæson.

Tyskeren vil til den tid kunne se tilbage på et på flere måder succesfuldt ophold, der har givet titler og diverse rekorder.

Herunder følger et udvalg af de vigtigste facts om 56-årige Klopps ni år i Liverpool.

* Klopp overtog styrepinden i Liverpool i oktober 2015, da holdet lå nummer ti. Han førte Liverpool til en ottendeplads i første sæson. Herefter blev det til seks top-4-placeringer i træk - inklusive et mesterskab i 2019/20 - inden sidste sæsons femteplads.

* Klopp og Liverpool vandt Champions League i 2018/19 og har i alt været i tre finaler sammen i den fineste europæiske turnering. FA Cuppen, Liga Cuppen, klub-VM og den europæiske Super Cup er hver blevet vundet én gang under tyskeren.

* Men 283 sejre i 466 kampe har Klopp en sejrsprocent på 60,7, og det er bedre end klublegenderne Kenny Dalglish (58,3) og Bob Paisley (57,4) og bedst blandt alle Liverpool-managere med mindst 50 kampe.

* Liverpool har hentet 671 point i Premier League, siden Klopp blev ansat i oktober 2015. Kun Manchester City med 716 point er bedre i samme periode. Tottenham er tredjebedst med 583 point.

* Liverpool vandt 18 kampe i træk under Klopp fra oktober 2019 til februar 2020. Tyskeren deler dermed rekorden for flest sejre i træk i Premier League med Manchester Citys Pep Guardiola. Klopp er også tredjebedst med en stime på 17 sejre i træk fra marts til oktober 2019.

* Liverpool vandt under Klopp 24 hjemmekampe i træk fra februar 2019 til juli 2020. Det er den længste stime af hjemmesejre nogensinde i den bedste engelske række.

Kilder: Liverpool FC, OptaJoe, Opta Analyst.

Sponsoreret indhold