Sport22. marts 2024

Regnvåd sejr til van der Poel i Belgien

Med et imponerende soloudbrud sikrede Mathieu van der Poel sig sejren i E3 Saxo Classic, mens Mads Pedersen blev bedste dansker. Nu ser begge frem mod Gent-Wevelgem

Mathieu van der Poel var sine rivaler overlegen, da han fredag sejrede i det belgiske World Tour-løb E3 Saxo Classic.

Den 29-årige hollænder fra Alpecin-holdet stak af sted på en stigning godt 40 kilometer før målstregen og holdt i regnvejret en jagtende Wout Van Aert (Visma) stangen.

Sejren er verdensmesterens første i 2024, efter at han sæsondebuterede på landevejen med en tiendeplads i Milano-Sanremo i sidste uge.

Jasper Stuyven (Trek) gjorde Wout Van Aert selskab på de sidste kilometer og tog andenpladsen foran en resignerende Visma-stjerne, der vandt løbet i Flandern i både 2022 og 2023.

Duoen kom i mål godt halvandet minut efter sejrherren. Mads Pedersen blev nummer 11 som bedste dansker.

80 kilometer fra mål blev finalen åbnet, da Mads Pedersens Trek-hold satte et hårdt tempo på Taaienberg. Van der Poel (Alpecin) udnyttede situationen og forcerede, hvilket Mads Pedersen med det samme fulgte efter.

Derfra var det et vildt cykelløb med angreb i højre og venstre, hvor Mads Pedersen også forsøgte sig flere gange, men uden det lykkedes danskeren at komme væk.

På Paterberg-stigningen 43 kilometer fra mål satte van der Poel det afgørende angreb ind.

Van Aert forsøgte at følge den hollandske verdensmester, men Visma-rytteren blev for ivrig og endte med at styrte i grøften, hvilket kostede mange placeringer.

Ingen andre var i stand til at følge van der Poel, der opbyggede et forspring, der rundede et halvt minut ned til de nærmeste forfølgere, inden van Aert kørte fra de øvrige favoritter i et forsøg på at lukke hullet til van der Poel.

Hurtigt fik van Aert barberet halvdelen af van der Poels forspring ned og de to ryttere lå længe med 15 sekunder imellem dem, inden van der Poel langsomt øgede igen og satte alle på plads.

Efter sejren er verdensmesterens næste løb er Gent-Wevelgem, hvor også Mads Pedersen stiller til start.

Sponsoreret indhold