Sport18. april 2024

Real Madrid-helt erkender rent held ved strafferedning

Andriy Lunin besluttede at stå stille på et straffespark. Det var held, at det var på Bernardo Silvas forsøg
Andriy Lunin blev stående midt i målet, da han reddede Bernardo Silvas forsøg i straffesparkskonkurrencen.  
Andriy Lunin blev stående midt i målet, da han reddede Bernardo Silvas forsøg i straffesparkskonkurrencen.
 Foto: Molly Darlington/Reuters

Det så overlegent ud, men det var i virkeligheden rent held, da Real Madrid-målmand Andriy Lunin reddede Bernardo Silvas straffespark i onsdagens straffesparkskonkurrence mellem Manchester City og Real Madrid i Champions League-kvartfinalen.

Det siger den ukrainske Real Madrid-keeper ifølge Reuters efter kampen.

Lunin blev stående i midten af målet og kunne uden problemer redde forsøget fra den ellers stærke portugiser. Der lå dog ikke noget stort analysearbejde bag, at Lunin utraditionelt valgte at blive i midten.

- Vi blev nødt til at tage chancen med mindst et spark, hvor jeg skulle blive i midten, og gudskelov faldt det ud til vores fordel, siger Lunin.

Han cementerede sin helterolle, da han bagefter dykkede ned til sin egen højre side og reddede Mateo Kovacics forsøg. De to straffesparksredninger banede vej for semifinalepladsen.

- For mig personligt var det en stor oplevelse. Jeg er udmattet. Det er første gang i min karriere, jeg har spillet sådan en type kamp, der oveni varede 120 minutter plus straffesparkskonkurrence med et stort pres og ansvar. Det gør det meget svært at forklare følelsen i kroppen, siger målmanden.

Også i den ordinære tid måtte han hive flere gode redninger for at holde det dominerende hjemmehold stangen.

- Det var en svær udekamp for os, og vi led meget. Så jeg er meget taknemmelig for den måde, som holdet kæmpede på. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg selv ville være i stand til at løbe lige så meget som mine holdkammerater.

- I nogle kampe må man lide, og man skal overvinde den slags udfordringer. Man kan ikke altid bare have bolden og være det bedste hold på banen, siger keeperen.

Manchester City dominerede opgøret på bolden og tvang Real-spillerne til at tænke defensivt i næsten hele kampen. City vandt skudstatistikken 34-8, hjørnesparksstatistikken 18-1 og boldbesiddelsesprocenten med 64-36. På måltavlen var holdene lige, 1-1.

Real Madrid-stjernen Jude Bellingham medgiver, at han og holdkammeraterne måtte løbe uvant meget.

- V havde det virkelig svært. Manchester City havde bolden permanent, og vi blev nødt til at løbe og løbe. Det ville få de fleste andre hold til at falde fra hinanden, men vi modstod trykket rigtig godt, siger Bellingham ifølge dpa.

Manchester City-manager Pep Guardiola havde sat næsen op efter at vinde den prestigefyldte turnering for andet år i træk, og kun små marginaler gør, at klubben nu er ude.

- Jeg ville have foretrukket at gå videre, men jeg må lykønske Real Madrid. De forsvarede sig dybt og var utroligt solide.

- Vi gjorde, hvad vi kunne, og jeg fortryder ikke noget. Hver kæde spillede exceptionelt godt, men vi var ikke i stand til at vinde, siger Guardiola ifølge NTB.

Han fortæller også, at stjernerne Erling Haaland og Kevin De Bruyne selv bad om at blive udskiftet i den forlængede spilletid på grund af træthed.

Manchester City skal nu jagte det engelske mesterskab og en FA Cup-triumf.

Sponsoreret indhold