Sport19. marts 2024 (opd. 19. marts 2024)

Reagerer på Aryna Sabalenkas kærestes død: Må han hvile i fred

Konstantin Koltsov, landstræner for det belarusiske ishockeylandshold og kæreste med Aryna Sabalenka, er død. Nu mindes han af forbundet
Konstantin Koltsov, kæreste til tennisstjernen Aryna Sabalenka, mindes nu efter det tragiske dødsfald. 
Konstantin Koltsov, kæreste til tennisstjernen Aryna Sabalenka, mindes nu efter det tragiske dødsfald.
 Foto: Instagram @sabalenka_aryna

Den tidligere NHL-spiller Konstantin Koltsov, der var landstræner for det belarusiske ishockeylandshold og kæreste med tennisspilleren Aryna Sabalenka, er død i en alder af 42 år.

Det oplyser det belarusiske ishockeyforbund på sin hjemmeside tirsdag.

- Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbund udtrykker sin dybeste medfølelse med familien, venner og alle som kendte og arbejdede sammen med Konstantin, skriver forbundet.

Koltsov spillede flere sæsoner i NHL for klubben Pittsburgh Penguins. Han deltog i to OL-turneringer for det belarusiske hold i 2002 og 2010.

Forbundet forklarer ikke nærmere om dødsårsagen, men konstaterer blot, at Koltsov døde "pludseligt".

Koltsov var landstræner for det belarusiske ishockeylandshold sideløbende med en assistentrolle for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa, som han havde spillet for i sin aktive karriere.

- Han var en stærk og positiv person, han var elsket og respekteret af spillere, kolleger og tilhængere. Må han hvile i fred, skriver Salavat Yulayev Ufa.

25-årige Sabalenka, der efter planen skal deltage i denne uges WTA-turnering Miami Open, har ikke kommenteret kærestens dødsfald.

Koltsov var til stede ved Australian Open i januar, hvor han jublede over Sabalenkas grand slam-titel.

Han efterlader sig tre børn fra et tidligere ægteskab.

Sponsoreret indhold