Sport8. januar 2023

Rasmus Lauge får stor rolle i VM efter skade

Landsholdstræner Nikolaj Jacobsen satser stort på angrebsstyrmand Rasmus Lauge i den kommende slutrunde
- Til træning har han kørt fuldt skrald. Det kommer han også til i de kommende dage, siger Nikolaj Jacobsen, der satser på stor rolle til Rasmus Lauge under slutrunden.
- Til træning har han kørt fuldt skrald. Det kommer han også til i de kommende dage, siger Nikolaj Jacobsen, der satser på stor rolle til Rasmus Lauge under slutrunden.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Rasmus Lauge er håndboldlandsholdets helt store angrebsstyrmand, men lige nu - kort før VM - er den erfarne playmaker ikke helt på toppen.

På grund af efterveerne af en lyskeskade blev han sparet i den første af ugens to testkampe mod Saudi-Arabien, inden han startede på banen i den anden.

- Jeg mangler lige et par procenter, så jeg skal bruge de næste dage på at finde dem, sagde Rasmus Lauge kort efter slutfløjt lørdag.

Danmark åbner VM på fredag mod Belgien, og selv om Rasmus Lauge ikke skulle nå at ramme 100 procent, så kommer han til at spille en stor rolle under slutrunden.

- Det kan godt være, det ikke er en Lauge på 100 procent, men så er det 98 procent, og det er også ret godt, siger landstræner Nikolaj Jacobsen, der i træning ser en Rasmus Lauge i fuldt firspring.

- Til træning har han kørt fuldt skrald. Det kommer han også til i de kommende dage, siger Nikolaj Jacobsen.

I perioder af lørdagens testkamp så Rasmus Lauge ud til at trække sig en smule i nogle situationer, hvor han på fuld kraft ville have buldret igennem modstanderens forsvarsmur.

Og han erkender da også, at han endnu skal have rystet skaden helt af sig.

- Jeg skal lige have det hele til at spille. Mest fysisk. Jeg synes, min timing er fin, siger Lauge, som er fint tilfreds med sin indsats lørdag.

- Jeg synes, det gik godt. Jeg fordelte boldene fint og dækkede meget op, så det var godt.

Danmark skal ikke spille flere testkampe før VM. Nu står den på træning, og Nikolaj Jacobsen slår fast, at han er meget opmærksom på Lauges fysiske velvære.

- Vi skal lige passe lidt på ham og dosere hans kræfter rigtigt, siger landstræneren.

/ritzau/

Sponsoreret indhold