Sport17. oktober 2023

Rasende Højlund og Kjær: - De skal smadre mig

Rasmus Højlund var vred på kampens dommer, som han mente ikke havde kontrol med kampen. Simon Kjær bakkede holdkammeraten op
Rasmus Højlund var tydeligt frustreret under og efter kampen.
Rasmus Højlund var tydeligt frustreret under og efter kampen.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmark vandt tirsdag aften over San Marino, men verdensranglistens nummer 207, var tæt på at levere en vanvittig overraskelse mod Danmark, der måtte "nøjes" med en 2-1 sejr.

Rasmus Højlund scorede til 1-0 kort inden pausen, efter en voldsom svær første halvleg for det danske mandskab.

- Jeg synes det er ærgerligt, det falder ud som det gør. Jeg synes, at San Marinos spillere går for hårdt til mig og mine holdkammerater, forklarer han til TV2 efter kampen.

- De skal smadre mig

Rasmus højlund spillede i italienske Atalanta, inden han i sommer rykkede til Manchester United. Og han har hørt efter i italiensk-timen, for han kunne tydeligt opfange sanmarinernes strategi.

- Jeg forstår italiensk. Jeg kan høre, at de snakker om, de skal smadre mig og skulle ind og markere sig på mig og mine holdkammerater. Det er til grin, siger han.

Og anfører Simon Kjær, der spiller i A.C. Milan og taler italiensk, bakker op om den unge danskers oplevelse:

- Der er klokkeklart rødt kort på den mod Højlund. Det er 100 procent bevidst, og jeg tror, der har været en situation med Neymar, hvor det var nøjagtigt det samme, hvor han får et knæ på rygsøjlen og brækker ryggen.

- De (San Marino-spillerne, red.) har lige sagt til ham, at de går efter hans knæ, siger han til TV2.

Her refererer anføreren til en situation i anden halvleg, hvor Rasmus Højlund fik et knæ direkte i ryggen og faldt i græsset i stor smerte.

Rasmus højlund var generelt langt fra imponeret over dommerteamets indsats i kampen.

- Jeg føler ikke dommeren og hans team har styr på kampen, det er det, jeg har at sige til det, fortæller han.

Ikke godt nok

Selvom Rasmus Højlund var frustreret over dommerteamets indsats, lagde han ikke skjul på, at den danske indsats var for dårlig.

- Det skal vi gøre bedre, det er ikke godt nok, jeg har ikke så meget andet at sige. Det er en meget mental ting i dag, men i bund og grund er i det i vores eget hoveder.

- Vi skal ikke lukke mål ind mod San Marino. Det skal være umuligt. Vi får en sejr, det er altid vigtigt, men det er ikke godt nok ,det ved vi godt, siger han.

Selvom sejren ikke sender Danmark til EM tirsdag aften, er de tre point et stort skridt på vej mod sommerens slutrunde i Tyskland.

Med al sandsynlighed skal Danmark dyste mod Slovenien om puljens førsteplads, og her kan målscoren blive en faktor i sidste ende.

Sponsoreret indhold