Sport7. januar 2024

Rafael Nadal skadet: Trækker sig fra Australian Open

En muskelskade tvinger spanieren Rafael Nadal til at trække sig fra grand slam-comeback i Australien.
Tennisspilleren Rafael Nadal trækker sig fra Australian Open på grund af en skade.
Tennisspilleren Rafael Nadal trækker sig fra Australian Open på grund af en skade.
 Foto: William West/AFP/Ritzau Scanpix

Tennisspilleren Rafael Nadal trækker sig fra grand slam-turneringen Australian Open på grund af en skade.

Det oplyser spanieren på flere sociale medier, herunder Instagram og X.

Nadal skulle ellers have haft grand slam-comeback efter en skadesperiode på næsten 12 måneder, men det bliver altså ikke i Australian Open, der begynder 14. januar.

Nadal fik comeback i denne uges turnering i Brisbane, men under nederlaget i kvartfinalen mod Jordan Thompson fik han behandling for en skade, der viste sig at være så alvorlig, at han ikke er i stand til at konkurrere foreløbig.

- Lige nu er jeg ikke i stand til at konkurrere på maksimalt niveau i kampe bedst af fem sæt. Derfor rejser jeg tilbage til Spanien for at konsultere min læge og for at få behandling og hvile, skriver Rafael Nadal.

Han glæder sig dog over, at han nåede at spille tre kampe i Brisbane.

- Jeg er trist over, at jeg ikke får lov at spille foran det fantastiske publikum i Melbourne, men jeg er meget glad for, at jeg fik nogle kampe i Australien.

Nadal er blevet scannet i Melbourne, og han finder det trods alt positivt, at den nye skade ikke sidder samme sted som den, der holdt ham ude i stort set hele 2023-sæsonen.

Den 37-årige Nadal kan nu rette fokus mod at være klar til forårets grussæson, hvor han igennem karrieren har vundet et hav af titler i byer som Barcelona, Monte Carlo og ikke mindst Paris, hvor han 14 gange har vundet French Open.

I 2024 skal der endda spilles turnering to gange på Roland Garros-anlægget i Paris, da også OL skal afvikles på French Open-banerne til sommer.

Nadal har allerede annonceret, at 2024 formentlig bliver hans sidste sæson, men der bliver ikke tale om en afskedsturné, da han ikke ved, hvor meget han er i stand til at spille.

Nadal har vundet 22 grand slam-titler og er kun overgået af serberen Novak Djokovic, der er noteret for 24 triumfer.

Sponsoreret indhold