Sport16. juni 2023

Pulisic ked af det: Nations League-kamp gik helt amok

USA slog Mexico 3-0 torsdag aften for at nå CONCACAF Nations League-finalen mod Canada, men kampen endte i komplet kaos
Christian Pulisic var ikke glad for kampens udvikling - trods finalepladsen til USA.

Der var nok at se til under opgøret for kampens salvadoranske dommer, Iván Barton.

Fire røde kort, otte gule, øl kastet efter spillere, Weston McKennie fik sin trøje revet itu, og spillet blev stoppet på grund af homofobiske tilråb.

Både USA og Mexico sluttede hver med ni spillere efter McKennie, Sergino Dest, Cesar Montes og Gerardo Arteaga modtog røde kort i anden halvleg, der røg helt op på kogepunktet - og kogte over.

- Jeg er ked af det, kampen behøvede ikke at udvikle sig til det her, sagde Chelsea-stjernen Christian Pulisic efter kampen. Hans træner var dog af en lidt anden opfattelse.

- Dette er et spil mellem to rivaler. Det er derbykampe. Ting som dette sker over hele verden, og jeg er på ingen måde flov, var B.J. Callaghans kommentarer til kampen - efter sin første kamp som amerikansk midlertidig træner.

Pulisic kan dog glæde sig over både en finaleplads mod Canada samt at være blevet dobbelt målscorer i 3-0-sejren. Måske de gode takter med landsholdet kan give amerikaneren lidt medvind - i modsætning til de seneste måneders fortvivlelse.

Han og klubkammeraterne i Chelsea har haft en særdeles svær sæson, hvor London-klubben endte på en yderst skuffende 12. plads.

Udover dramaet på banen, så udspillede der sig decideret kedelige scener på tilskuerpladserne. Spillet blev nemlig stoppet i det 90. minut på grund af homofobiske tilråb.

Da kampen blev genoptaget, blev der lagt 12 minutters tillægstid til, men da de mexicanske fans valgte at genoptage tilråbene, valgte dommer Barton at fløjte kampens af efter otte minutters tillægstid.

Mexicos fans er kendt for at benytte homofobisk retorik i deres sange - specifikt en sang, der bruger ordet 'puto', en anti-homoseksuel reference på spansk, og Mexicos Fodboldforbund (FMF) har tidligere modtaget hårde straffe som følge heraf.

Senest i januar, hvor FIFA idømte FMF en bøde på 100.000 schweizerfranc (735.000 kr.) for anti-homoseksuelle tilråb fra fans ved to kampe.