Sport30. juni 2023

PSG-træner anholdt

Politiet undersøger, om Christophe Galtier udtalte sig racistisk som træner i Nice, skriver AFP.
Anklagerne sætter franskmanden i et skidt lys.
Anklagerne sætter franskmanden i et skidt lys.
 Foto: Ritzau Scanpix

Cheftræner for Paris Saint-Germain, Christophe Galtier, er sammen med sin søn blevet anholdt i en mulig sag om racisme.

Det bekræfter anklageren i Nice overfor nyhedsbureauet AFP.

Den 56-årige træner er sammen med sin søn blevet arresteret, efter at de tilbage i april blev beskyldt for racisme og islamofobi.

Galtier beskyldes for at have ytret sig i racistiske vendinger omkring spillere, da han var træner i Nice i 2021/22-sæsonen.

Beskyldningerne begyndte for to måneder siden at cirkulere i de franske medier, der havde fået fat i en e-mail afsendt fra den tidligere sportsdirektør i Nice Julien Fournier.

I e-mailen skrev Fournier, at Galtier havde sagt, at klubben ikke skulle have så mange sorte og muslimske spillere i førsteholdstruppen.

Galtier skulle også have fortalt Fournier, at han ønskede en øvre grænse for antallet af muslimske spillere.

E-mailen blev sendt til briten Dave Brailsford, der er sportsdirektør hos energi- og kemikoncernen Ineos, der ejer den franske fodboldklub. Brailsford er desuden chef på cykelholdet Ineos.

Tilbage i april afviste Christophe Galtier postulaterne, og han lagde sag an mod den journalist, der havde skrevet historien.

Ud over Galtier og hans søn er også Nice-præsident Jean-Pierre Rivere samt den tidligere cheftræner Didier Digard blevet afhørt af politiet.

Christophe Galtier har været træner for PSG siden sommeren 2022 og førte i denne sæson klubben frem til det franske mesterskab.

Det skete med spillere som Kylian Mbappé, Neymar og Lionel Messi på holdet.

Sponsoreret indhold