Sport21. august 2023

Privatflyvning i kæmpe Boeing sætter sindende i kog: Raser over Neymar

Fodboldstjernen vælter sig i penge, pomp og pragt efter skiftet fra PSG til Al Hilal, men nu er det blevet for meget for mange fodboldfans
Det er flyveturen i flyet her, som virkelig har gjort folk vrede.
Det er flyveturen i flyet her, som virkelig har gjort folk vrede.
 Foto: Ritzau Scanpix

Vi ved det godt alle sammen. Klimaet halter gevaldigt og vi er de store syndere. Vi ved også godt, at vi er nødt til at ændre vaner for klimaets skyld.

Derfor kan det da også virke en anelse fjollet, at flyve en enkelt fodboldspiller i et kæmpe privatfly fra Paris til Riyadh.

Ikke desto mindre var det sådan superstjernen Neymar i weekenden valgte at transportere sig selv, for at blive præsenteret officielt i sin nye klub Al Hilal.

Kun det bedste er godt nok for Al Hilals nye guldfugl. Her ses Neymar til præsentationen i Saudi-Arabien.
Kun det bedste er godt nok for Al Hilals nye guldfugl. Her ses Neymar til præsentationen i Saudi-Arabien.
 Foto: Ritzau Scanpix

Flyet - et gigantisk Boeing 747-privatfly - tilhører den saudiske prins Alwaleed bin Talal, og den luksuriøse flyvetur varede små seks timer.

Men den mængde luksus falder ikke i god jord hos alle. For på det sociale medie X (Twitter), kalder fodboldfans nu stjernen ud for sit valg af transportmiddel:

- En privat Boeing 747, er I klar over, hvor VANVITTIGT det er?! skriver en bruger.

- Bare rolig gutter, hvis vi genbruger, opvejer vi disse millionærers og milliardærers udledelser, skriver en anden bruger ironisk.

- Han kan flyve på en 747, og her tænker jeg mig om to gange, før jeg bruger et toiletpapir. Disse fyre er de største hyklere!, raser en tredje.

- Kan ikke fatte, at jeg skal bruge papirsugerør, mens folk flyver privat! Sådan et spild af tid, stemmer en fjerde i.

Den 31-årige stjerne har netop sikret sig en to-årig aftale med Al-Hilal, der til gengæld for hans færdigheder honorerer brasilianeren med godt 1,2 milliarder kroner om året.

Sponsoreret indhold