Sport30. september 2023

Primoz Roglic forlader Jumbo-Visma efter sæsonen

Slovenske Primoz Roglic kommer ikke til at være holdkammerat med Jonas Vingegaard, når 2024-sæsonen starter
Primoz Roglic forlader Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma, når sæsonen er omme.
Primoz Roglic forlader Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma, når sæsonen er omme.
 Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaards slovenske holdkammerat på Jumbo-Visma Primoz Roglic bekræfter, at han forlader holdet efter denne sæson, to år før kontraktudløb.

Det sker i et interview med Cycling Pro Net forud det italienske løb Giro dell'Emilia.

- Jeg kan bare definitivt bekræfte, at jeg forlader holdet. Men vi vil gerne vente med at fortælle alle detaljerne, indtil efter de løb jeg skal køre, siger 33-årige Roglic.

Jumbo-Visma bekræfter også på det sociale medie X, at Roglic afsøger nye græsgange.

- Efter mindeværdige oplevelser sammen har Jumbo-Visma givet Primoz Roglic muligheden for at forfølge sine ambitioner andetsteds i fremtiden, skriver holdet.

Primoz Roglic kørte ikke Tour de France i år. Han fokuserede i stedet på Giro d'Italia, som han vandt for første gang, og Vuelta a España, hvor han blev nummer tre efter holdkammeraterne Jonas Vingegaard og Sepp Kuss.

Han har tidligere vundet Vuelta a España tre gange i træk fra 2019 til 2021.

Det bedste resultat i Tour de France for Roglic var i 2020, hvor det blev til en andenplads efter landsmanden Tadej Pogacar.

I alt er det blevet til 79 professionelle sejre for Roglic.

Han har etapesejre i alle tre grand tours, vandt Liège-Bastogne-Liège i 2020 og er forsvarende olympisk mester i enkeltstart.

Roglic' nuværende kontrakt med Jumbo-Visma gælder til udgangen af 2025. Han har kørt på holdet siden 2016, hvor han kom til fra holdet Adria Mobil.

Lørdag bekræfter Quick-Steps chef Patrick Lefevere i sin ugentlige klumme i det belgiske medie Het Nieuwsblad, at der har foregået konkrete snakke om en fusion mellem storholdene Jumbo-Visma og Quick-Step.

På Jumbo-Visma er profiler som Jonas Vingegaard, Wout van Aert og Sepp Kuss på kontrakt, mens Quick-Step-holdet tæller ryttere som Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe og Kasper Asgreen.

Ifølge Lefevere vil der mandag komme en afklaring på, om fusionen vil blive en realitet.

Sponsoreret indhold