Sport19. januar 2024

Portugal melder sig ind i semifinaleræs i Danmarks gruppe

Portugal slog Slovenien ved EM og kan drømme om semifinalen. Norge fik oprejsning med sejr over Holland
Endelig fik nordmændende lidt at juble over. 
Endelig fik nordmændende lidt at juble over.
 Foto: Cathrin Mueller/Ritzau Scanpix

Danmark og Sverige er favoritter til at snuppe de to semifinalepladser i gruppe 2 i mellemrunden ved EM i håndbold, men Portugal er også med i ræset om en plads blandt nationerne, der skal spille om medaljer om en uge.

Det understregede Portugal ved at slå Slovenien med 33-30 fredag eftermiddag.

Med sejren har Portugal fire point for tre kampe, hvilket er samme pointtal som Danmark og Sverige, der tørner sammen fredag klokken 20.30 og altså lige nu har spillet en kamp færre.

Derimod bliver det svært at avancere for Slovenien, der på fjerdepladsen har to point.

Efter en lige start på fredagens første kamp fik Portugal en føring på fire mål flere gange i første halvleg, blandt andet ved 12-8, men Slovenien sluttede halvlegen bedst af og var kun bagud med én, 17-18, ved pausen.

I anden halvleg var det igen Portugal, der havde de fleste føringer, og det lignede en sikker sejr, da holdet kom foran med 28-23, men igen formåede Slovenien at slå tilbage og reducere til 28-29 med syv minutter tilbage.

Men et par portugisiske målmandsredninger blev derefter afgørende, og Slovenien kom ikke tættere på.

For Portugal var bagspilleren Martim Costa den store profil, da han blev topscorer med 11 mål. Costa er også topscorer for hele EM-turneringen.

I fredagens anden kamp fik Norge lidt oprejsning for de seneste nederlag til Slovenien og Portugal og det uafgjorte resultat mod Færøerne ved at besejre Holland med 35-32.

Dermed er Norge på to point i gruppen. Meget skal dog flaske sig, hvis Norge skal avancere til semifinalen. Det kræver i første omgang sejre i de kommende kampe mod Danmark og Sverige.

Norge var bagud i store dele af første halvleg, men spillede sig til overtaget efter pausen. Norge førte 28-23, men Holland fik skabt en smule spænding med reduceringen til 30-32, inden Norge kørte sejren hjem.

Holland er uden point og ligger sidst i gruppen.

Sponsoreret indhold