Sport1. september 2023

Piotr Wozniacki er overrasket over konstant højt niveau

Piotr Wozniacki er imponeret over, at Caroline Wozniacki kunne være koncentreret i hele kampen mod Kvitova
Far Piotr og ægtefællen David Lee har begge været på plads i boksen i New York. I eftermiddag sidder de der igen.
Far Piotr og ægtefællen David Lee har begge været på plads i boksen i New York. I eftermiddag sidder de der igen.
 Foto: CLIVE BRUNSKILL/Ritzau Scanpix

Piotr Wozniacki har altid haft stor tro på sin datter, men alligevel kom Caroline Wozniackis overbevisende præstation mod Petra Kvitova en anelse bag på ham i US Open onsdag aften.

Verdens nummer 11 blev sat til vægs i to sæt i en næsten perfekt kamp for Wozniacki, der spillede sin blot femte kamp efter det opsigtsvækkende comeback.

- Jeg var lidt overrasket over, at hun kunne spille hele kampen på så højt niveau. Hun var koncentreret hele vejen og var fysisk klar, så det var kun positivt, siger Piotr Wozniacki.

- Det har aldrig været nemt mod Kvitova, så det var super godt, at Caroline kunne vinde.

At Caroline Wozniacki allerede kan spille med blandt de bedste i de største turneringer, kommer alligevel ikke helt bag på faren, der igen har påtaget sig trænerrollen.

- Nej, jeg er ikke overrasket. For jeg har set Caroline så meget på træningsbanen. Så på den måde var jeg ikke så overrasket, men jeg var overrasket over, at hun kunne holde koncentrationen så længe.

- En ting er at spille et træningssæt, noget andet er at spille på en stor bane til en grand slam, pointerer Piotr Wozniacki.

Heller ikke Caroline Wozniacki er overrasket over sit niveau.

- Jeg har haft det her niveau til træning over en længere periode, så jeg er ikke overrasket. Det handlede om at få det frem i en kamp, og jeg føler, at jeg har spillet bedre og bedre, jo flere kampe jeg har fået i benene.

Wozniacki har før haft store problemer mod den meget aggressive Kvitova, men i onsdagens kamp tog danskeren selv mere og mere initiativ og trykkede en del vindere afsted.

- Jeg kan spille på forskellige måder, alt efter hvilken spillestil jeg møder. Det gør også, at jeg kan spille godt mod forskellige typer af spillere.

- Det betyder meget for mig at vide, at jeg kan være med mod de hårdtslående spillere. Det gav selvtillid, at jeg spillede godt, siger Wozniacki.

Hun skal i tredje runde møde amerikaneren Jennifer Brady. Kampen spilles på Arthur Ashe Stadium og kan forventes i gang omkring fredag aften klokken 21 dansk tid.

Sponsoreret indhold