Sport20. december 2023

Piers Morgan i skarp kritik af BBC: Hvorfor vinder kvinderne?

Den kontroversielle TV-vært synes ikke, at Mary Earps har fortjent prisen som årets sportspersonlighed - den skulle være gået til en mand i stedet, mener han
"Hvad så med mændende?", spørger Piers Morgan. 
"Hvad så med mændende?", spørger Piers Morgan.
 Foto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Mary Earps skriver historie med fornem pris

Tirsdag aften skrev fodboldspilleren Mary Earps historie, da hun som den første målmand blev kåret til 'BBC Sports Personality of the Year'. En prestigefyldt pris, der hvert år uddeles til en atlet, som har udmærket sig med sine præstationer.

Det er dog ikke alle, der er synderlig imponeret over dette års vinder - eller forrige års, for den sags skyld.

Det dufter tværtimod lidt af: "Yo, Taylor. Imma let you finish, but..." hos den britiske TV-vært, Piers Morgan, der som bekendt sjældent er bleg for at indtage et ledigt standpunkt.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-20/sg_0.png
Det var en rørt og stolt Mary Earps, der modtog prisen som BBCs 'Sports Personality of the Year' tirsdag aften.
 Foto: @lionesses via Instagram

- Forsøger at forstå, at to af Englands kvindelige fodboldspillere nu har vundet BBC SPOTY-prisen to år i træk... mens mandlige sports-superstjerner, med store personligheder, som Rory McIlroy, Frankie Dettori & Ronnie O'Sullivan aldrig har vundet den, skrev han tirsdag aften på det sociale medie X.

- Ikke for at fornærme fru Earps, men burde den ikke have været givet til en, der rent faktisk vandt noget i 2023?, fulgte den kontroversielle journalist sit indledende Tweet op.

Folket bestemmer

Piers Morgan mener altså, at store mandlige atleter er blevet forfordelt som konsekvens af deres kvindelige kollegaers sejre. Men noget kunne tyde på, at TV-værten har glemt at læse op på fakta.

Morgan argumenterer for, at Earps skulle have vundet et trofæ i løbet af de sidste 12 måneder, for at hun kunne have fortjent sejren, på trods af at hun vandt Golden Glove-prisen ved VM og hjalp med at føre England og Manchester United til VM-finalen og FA Cup-finalen.

Men Mary Earps har faktisk vundet en international titel i 2023. I februar vandt hun Arnold Clark Cup, da det engelske landshold tog en knusende 6-1 sejr over Belgien.

Derudover virker Morgan ikke helt skarp på, hvordan vinderen af prisen findes. Det er nemlig ikke en jury med en særlig agenda, der vælger vinderen - det er derimod den britiske befolknings stemmer, der tæller. Og de har altså valgt Mary Earps.

Lyder som Barton

På X er der ikke meget opbakning at hente til Morgans' tweets.

- Hun solgte flere målmandstrøjer end Pickford (målmand på herrelandsholdet red.). Fik pigerne til at tro. Bragte glæde til millioner på trods af, at vi vågnede op på dumme tidspunkter for at se kampene. Hun vandt også Arnold Clark Cup, hvis det hjælper på dit ærligt talt latterlige argument, skriver en.

- Det er årets sports-'personlighed'. Måske foretrækker den brede offentlighed bare Marys personlighed!, skriver en anden.

- Jamen så skal mændende jo bare gøre som kvinderne, svarer en tredje retorisk.

- Joey Barton, er det dig? spørger en fjerde med reference til den shitstorm, som den tidligere fodboldspillers sexistiske kommentarer om kvindefodbold udløste forleden.

Emma Raducanu vandt BBC-prisen i 2021, efter sin triumf ved US Open som kun 18-årig. I 2022 gik prisen til Beth Mead og med Earps er den nu blevet vundet af tre kvinder i træk - en bedrift, der ikke er set siden 1960'erne.

Sponsoreret indhold