Sport6. juni 2023

Peter Møller klapper i om Hjulmand: Det er privat

Der er ikke åbenhed omkring Kasper Hjulmands løn, og DBU's fodbolddirektør kalder lønnen for en privatsag
Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmands løn bliver fortsat holdt hemmelig.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Hvad Kasper Hjulmand får i løn efter tirsdagens forlængelse, er en privatsag og ikke noget, der kommer nogen ved.

Det fastslår Peter Møller, fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU), som ikke ønsker at afsløre detaljerne i aftalen, som nu løber frem til 2026.

- Nej, det vil vi ikke. For det er ikke kutyme i Danmark. De gør tingene anderledes i Norge. Vi synes selv, at vi er superåbne om andre ting, men ikke omkring løn.

- Det er heller ikke sådan, at jeg går rundt og spørger folk om, hvad de tjener, siger Peter Møller.

I teorien kan der godt have været tale om en lønforhøjelse, som blev aftalt mellem parterne tilbage i 2019, men selv ikke det vil fodbolddirektøren uddybe.

- Det vil jeg ikke svare på. Jeg synes, at det er en privatsag, hvad man tjener, fastslår Peter Møller.

- Vi har aftalt det hele fra starten af, så det er egentlig noget, der har ligget helt på plads siden 2019. Aftalen er ikke blevet åbnet op. Alt det, der er nu, det har vi aftalt helt tilbage i 2019, siger han.

I Norge har man valgt en anden tilgang til det, og Det Norske Fodboldforbund (NFF) offentliggjorde tallene bag aftalen, da den norske landstræner Ståle Solbakken forlængede sin kontrakt frem til 2026.

Solbakkens grundløn lyder på 3,9 millioner danske kroner, og der er også en ekstra millionbonus, hvis Norge kvalificerer sig til slutrunder.

Den åbenhed omkring lønvilkårene er der ikke hos DBU og Peter Møller, der ikke vil sige, om der er tale om en lønforhøjelse.

Kasper Hjulmand har været landstræner, siden han overtog jobbet fra Åge Hareide i 2020.

/ritzau/

Sponsoreret indhold