Sport18. januar 2024

Pernille Blume lander nyt job: Det skal hun nu

Den tidligere OL-guldvinder skal fortsat arbejde med svømning
OL-guldvinderen skal coache andre unge svømmere. 
OL-guldvinderen skal coache andre unge svømmere.
 Foto: Dan Mariegaard

Danmarks bedste svømmere kan i fremtiden støtte sig til en, der tidligere har stået på den helt store scene.

Pernille Blume, der i 2022 stoppede sin aktive karriere, bliver en del af det nye sportslige setup i SvømDanmark, hvor hun skal være mentor for de bedste svømmere og trænere.

- Der er kommet mange nye mennesker til, som virkelig vil Svøm - og så er det jo bare om at hoppe med på toget, når muligheden byder sig, siger den tidligere OL-guldvinder i en pressemeddelelse fra SvømDanmark.

- Organisationen og svømmesporten har efter en turbulent tid fået et blakket ry, og det narrativ vil jeg gerne være med til at ændre indefra, hvor jeg kan bringe mine erfaringer og værdier i spil.

Onsdag offentliggjorde SvømDanmark en ændring i organisationen, hvilket betyder, at der i fremtiden ikke vil være en landstræner eller sportschef.

Man ønsker i stedet, at tidligere topsvømmere, som eksempelvis Pernille Blume, skal hjælpe de nye danske atleter på vej.

- Vi står med et kæmpe resultatpotentiale, men vi mangler viden, når det kommer til at præstere på den største scene, siger Lars Robl, der tidligere var sportschef i SvømDanmark, men nu er High Performance Advisor.

- Alle de vigtige erfaringer, dansk svømmesport har gjort sig gennem årerne, har man ikke fastholdt, og derfor står vi overfor at skulle skabe en ny præstationskultur.

Blume havde efter sit karrierestop brug for et pusterum for at finde ud af, hvad fremtiden skulle byde på. Det har hun fundet ud af nu.

- Jeg vil rigtig gerne være med til at videreudvikle kulturen på landsholdene og styrke relationerne mellem svømmere og trænere, siger Blume.

- Selv om svømmesporten er individuel, kan det stadig være en holdsport - og det er bare lettere at toppræstere som en del af en enhed med en stærk holdånd, hvor alle hjælper og støtter hinanden.

I første omgang skal den tidligere danske topsvømmer støtte de svømmere, der har størst potentiale frem mod sommerens OL i Paris.

Sponsoreret indhold