Sport12. juli 2023

Pengene strømmer ind: Så meget hiver Holger Rune ind i præmiepenge ved Wimbledon

Det er ikke småpenge, den danske tennisdarling river ind på kontoen efter de flotte resultater ved Wimbledon
Holger Rune har allerede nu sikret sig et pænt millionbeløb med pladsen i kvartfinalen ved Wimbledon. 
Holger Rune har allerede nu sikret sig et pænt millionbeløb med pladsen i kvartfinalen ved Wimbledon.
 Foto: Ritzau Scanpix

Han har taget tennisverdenen med storm de seneste to år.

Da 2021 startede lå han bare nummer 474 på ATP-ranglisten. Året efter lå han nummer 103.

Første opdatering i indeværende år afslørede en placering som nummer 11, og nu er Holger Rune helt oppe at ligge nummer seks på ranglisten.

Med de flotte resultater og den eksplosive rejse op af ranglisten følger naturligvis også en klækkelig sum præmiepenge for den danske tennisstjerne.

Det gælder også i Wimbledon, hvor Holger Rune nu har spillet sig frem til kvartfinalen. En præstation, der allerede nu sikrer det 20-årige stjerneskud et syvcifret beløb i præmiepenge.

Skulle kvartfinalen blive endestation, kan han trøste sig med, at der ruller 340.000 pund, svarende til lige i underkanten af tre millioner danske kroner, ind på kontoen.

Holger Rune møder onsdag verdensetteren Carlos Alcaraz i netop kvartfinalen, og lykkedes det danskeren at spille sig videre, vil han være sikret en præmiesum på 600.000 pund. Her runder vi 5,2 millioner danske kroner.

Herfra tager det virkelig fart. En finaleplads kaster på den gode side af ti millioner kroner af sig, imens en turneringssejr resulterer i ekstreme 20,5 millioner danske dollars.

Et heftigt pengeår

2023 har allerede nu været et yderst flot år for Holger Rune, når man kigger udelukkende på de præmiepenge, der er trillet ind på kontoen.

Inden Wimbledon blev servet i gang, har tennisesset indkasseret i omegnen af 16,5 millioner kroner, og trods den fortsat spæde karriere kan Rune prale af allerede at have tjent næsten 40 millioner danske kroner – alene i præmiepenge.

Læg dertil de utvivlsomt lukrative sponsoraftaler med blandt andet Niké og ketsjermærket Babolat, som Holger Rune har sat sin underskrift på.

Og hvis det ikke skulle være nok, så startede den danske stjerne også året med at afsløre en aftale med ingen ringere end den ikoniske urproducent Rolex.

En aftale, der, ifølge BT, sikrer Holger Rune et tocifret millionbeløb om året.

Sponsoreret indhold