Sport22. marts 2023

På trods af spekulationer slår Kasper Hjulmand fast: Kasper Schmeichel starter inde mod Finland

Der har været flere spekulationer om, hvorvidt Kasper Schmeichel ville være at finde i det danske mål i landskampen mod Finland. Nu afslører Kasper Hjulmand planen
Kasper Schmeichel starter inde mod Finland. Det slår landstræner Kasper Hjulmand fast.
Kasper Schmeichel starter inde mod Finland. Det slår landstræner Kasper Hjulmand fast.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det bliver Kasper Schmeichel, som vogter fodboldlandsholdets mål, når Danmark torsdag aften åbner EM-kvalifikationen med en kamp mod Finland i Parken.

Det fastslår landstræner Kasper Hjulmand onsdag eftermiddag på et pressemøde forud for kampen, efter at han tidligere på ugen udtalte, at der var en reel konkurrencesituation om pladsen i målet mellem Schmeichel og Frederik Rønnow.

– Der er større konkurrence, end der nogensinde har været. Det er der, fordi Frederik Rønnow har flyttet sig. Men der er ingen tvivl om, at Kasper står, og at han er vores førstemålmand, siger Kasper Hjulmand onsdag.

Kasper Schmeichel har også bemærket, at Frederik Rønnow har udviklet sig og vist storspil for Union Berlin, men Schmeichel har ikke i sinde at vige pladsen i målet.

– Frederik har haft en fantastisk sæson. Jeg har set mange af hans kampe, og han har stået fantastisk. Det har han også, hver eneste gang han har stået for Danmark. Han er en utroligt dygtig målmand.

– Han er meget kompetent, og jeg har altid set os have en konkurrencesituation, fordi han er en dygtig målmand. Men jeg har også fokuseret på mig selv, jeg kigger aldrig mig selv over skulderen, for så kigger jeg ikke fremad.

– Jeg kan kun fokusere på mine egne præstationer, og så længe jeg præsterer på det høje niveau, som jeg gør, så giver jeg mig selv den bedste mulighed for at spille, siger Schmeichel forud for sin landskamp nummer 90.

Mens pladsen i målet er givet mod Finland, er det uklart for offentligheden, hvem der skal spille i Danmarks bagkæde, og hvor mange spillere den skal bestå af.

Det spørgsmål er kun endnu mere åbent, efter at Joachim Andersen tirsdag blev sendt hjem med en skade, uden at der blev indkaldt en erstatning.

Det efterlader holdet med Andreas Christensen, Simon Kjær og Victor Nelsson som naturlige stoppere, men de kan suppleres af andre i truppen.

– Vi kan lave forskellige typer af tremandsforsvar, hvis det kommer dertil. Vi kan bruge Rasmus Nissen Kristensen, som også har spillet stopper i en FA Cup-kamp, og vi har også Christian Nørgaard, som kan gå ned i bagkæden.

– Hvis der sker noget i løbet af kampen mod Finland, er vi klar til at kunne hente en ny stopper ind før kampen i Kasakhstan (på søndag, red.), siger Kasper Hjulmand.

Sponsoreret indhold