Sport5. januar 2024

Oscar Pistorius prøveløslades 11 år efter han dræbte sin kæreste

Den tidligere paraatlet er atter på fri fod, men vil være under streng overvågning til hans dom udløber i 2029
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius bliver fredag prøveløsladt, men skal fortsat afsone resten af sin straf i sit hjem.
 Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

Et nyt kapitel begynder fredag i sagen om den benløse mand Oscar Pistorius, der skød og dræbte sin kæreste i 2013.

Han prøveløslades fredag, men vil fortsat leve under strenge betingelser, indtil dommen når sin ende i 2029.

Det skriver BBC.

Dette betyder blandt andet, at hans bevægelsesfrihed er begrænset. Oscar Pistorius skal derfor befinde sig i sit hjem i et bestemt antal timer om dagen.

Derudover må han ikke indtage alkohol eller udtale sig til medierne.

Pistorius var allerede inden sagen kendt som den paralympiske vinder ”Bladerunner”. Det kælenavn fik han på grund af sine benproteser, der bestod af kulfiber.

FILE PHOTO: Paralympics - London 2012 Paralympic Games - Olympic Stadium - 8/9/12 Athletics - Men's 400m - T44 Final - South Africa's Oscar Pistorius celebrates winning gold Mandatory Credit: Action Images / Steven Paston Livepic PLEASE NOTE: FOR EDITORIAL USE ONLY/File Photo
Det var sådan her, verden først lærte Oscar Pistorius at kende. Her fejrer han guld i 400 meterløb til de paralympiske lege i London i 2012.
 Foto: Steven Paston/Action Images/Ritzau Scanpix

Det ændrede sig dog, da den jurastuderende model Reeva Steenkamp, der havde datet Pistorius i tre måneder, blev skudt og dræbt af den benløse atlet.

Han forklarede i første omgang, at han troede, det var en indbrudstyv, han skød gennem en badeværelsesdør.

I 2014 blev Pistorius fængslet for, hvad der i Sydafrika svarer til uagtsomt manddrab, men en appeldomstol fandt ham i 2015 skyldig i drab.

To år senere - i 2016 - fik han en dom på seks års fængsel, som var mindre end halvdelen af de minimum 15 år, som anklagerne havde krævet.

Året efter mere end fordoblede den sydafrikanske højesteret dommen til 13 år og 5 måneder med en bemærkning om, at fængselsstraffen på seks år var "chokerende mild" for en forbrydelse, som den Pistorius havde begået.

Sponsoreret indhold