Sport22. marts 2024

Oliver Sørensen stråler i dansk U21-kamp

Blev helten for U21-landsholdet, da han sikrede 1-1 i testkampen mod Østrig. Med et sikkert straffespark på Innviertel Arena udlignede FC Midtjylland-spilleren

FC Midtjylland-dynamoen Oliver Sørensen sikrede fredag aften det danske U21-landshold 1-1 i en testkamp i Østrig.

Efter en tam første halvleg kom Østrig midt i anden halvleg foran på et flot frisparksmål, inden arbejdsomme Sørensen udlignede på et straffespark på Innviertel Arena i Ried.

Opgøret fungerede for Danmarks vedkommende som opvarmning til EM-kvalifikationskampen mod Litauen i Vejle på tirsdag.

U21-landstræneren Steffen Højer havde på forhånd annonceret, at samtlige 22 spillere i truppen ville få 45 minutter, og samlet set fik de 11 indskiftere gjort bedst reklame for sig selv.

De startende danskere fik således ikke vist ret meget i en første halvleg, hvor bolden godt nok ofte var på danske fødder, men hvor der var meget langt mellem chancerne.

Det ændrede sig i anden halvleg, hvor Sturm Graz-angriberen William Bøving efter 57 minutter var meget tæt på scoring, men han så sin afslutning blive blokeret.

Få øjeblikke derefter fik Vejle-stopperen Oliver Provstgaard en gigantisk chance tæt under mål efter et skarpt indlæg, men sparkede på utrolig vis kuglen over kassen.

I stedet blev det 1-0 til østrigerne efter 67 minutter, da den østrigske profil Yusuf Demir på mesterlig vis drejede et direkte frispark rundt om den danske mur og ind bag Filip Jörgensen via overliggeren.

En af Danmarks mest livlige var venstrebacken Patrick Dorgu, der flere gange demonstrerede sine offensive evner, og kort efter føringsmålet gav et raid i feltet et straffespark, som FC Midtjylland Oliver Sørensen sikkert omsatte til 1-1.

Sørensen og siden også Sheffield United-angriberen William Osula havde muligheden for at sikre dansk sejr, men det blev ved en fredelig deler i Reid.