Sport23. december 2023

OL-stjernerne afslører: Sådan skal vi fejre julen

Torsdag var atleter fra hele landet samlet på Experimentarium forud for sommerens OL i Paris. Forventningens glæde handlede dog ikke udelukkende om næste års resultater
Signe Bro nyder at være hjemme i Danmark og bruge tid med familie og venner i julen. 
Signe Bro nyder at være hjemme i Danmark og bruge tid med familie og venner i julen.
 Foto: Kaspar Wenstrup

De går alle et spændende forår i møde, men først og fremmest skal de danske sportsstjerner fejre julen og bruge et par velfortjente dage sammen med savnede familiemedlemmer og venner.

Til SE og HØR løftede de torsdag sløret for juleplanerne.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-22/20231221-wen-ol-009.jpg
Signe Bruun glæder sig til at holde jul med familien.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Svømmeren Signe Bro, der også deltog i legene i Tokyo, flyttede i sommer hjem til Danmark efter et ophold i Spanien. Og hun nyder at bruge en masse tid med familien og vennerne i julen.

- Nu her i juletiden kan jeg tage til julefrokoster og i biografen med pigerne. Jeg kan tage på julemarked med mine forældre eller hjem at spise hos dem. Der er også mange ting, der ikke handler om svømning, og det betyder også rigtig meget for mig, forklarer hun.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-22/20231221-wen-ol-155.jpg
Mia Blichfeldt ser frem mod 2024, hvor hun forhåbentlig skal til OL for anden gang.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Mia Blichfeldt var et stort smil torsdag. Danmarks bedste kvindelige badmintonspiller er forelsket op til begge ører, da hun har fundet kærligheden med den franske badmintonspiller Toma Junior Popov, der ligger nummer 25 på verdensranglisten.

På Experimentarium afslørede hun en stor hemmelighed til SE og HØR, da hun blev spurgt ind til juleplanerne:

- Jeg skal være sammen med min familie, og så skal jeg en smuttur ned til Frankrig til min kæreste - men det ved han ikke!, fortæller en storsmilende Blichfeldt.

Her kan du læse meget mere om, hvordan de to har mødt hinanden.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-22/20231221-wen-ol-086.jpg
Cathrine Laudrup-Dufour drømmer om endnu en OL-deltagelse til sommer.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Cathrine Laudrup-Dufour ser frem mod sin tredje OL-deltagelse til sommer. Men inden da løftede hun også sløret en anelse for juleplanerne med hustruen Rasmine og familien:

- Vi er jo meget private, og til jul skal vi være på vores egen lille bondegård i Fredensborg, så det bliver en hyggelig jul med hestene. Lige i vores ånd, fortæller hun.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-22/20231221-wen-ol-029.jpg
Amalie Dideriksen vandt sølv med makkeren Julie Leth i parløb ved OL i Tokyo.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Amalie Dideriksen er netop vendt retur til Danmark efter en træningstur i Spanien. Nu glæder hun sig til at lade op i familiens skød, fortæller den succesrige cykelrytter.

- Jeg skal koble lidt af. Se noget familie, som jeg måske ikke ser så meget til dagligt. Se mine venner og slappe lidt af. Bare være hjemme. Selvfølgelig skal jeg også træne en masse, men det handler om at nyde juletiden. Måske lige få købt et par gaver, som jeg ikke lige har fået fikset.

- Det er vigtigt for mig lige at have et par juledage med familien, så jeg også kan blive mentalt klar til næste år, fortæller hun.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-22/20231221-wen-ol-007.jpg
Sara Thygesen og Maiken Fruergaard udgør danmarks bedste damedouble i badminton.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Sara Thygesen og Maiken Frugergaard glæder sig til at slappe af med deres familier, inden et hårdt program starter op igen.

- Jeg skal se noget familie både på den ene og den anden side, og så skal jeg træne lidt, for vi skal allerede rejse i starten af det nye år - så det er jo lige om lidt, fortæller Sara Thygesen.

- Det er bare med at få nydt sin familie. Jeg skal hjem til Odense og holde jul og bare slappe af. Det betyder rigtig meget at få ladt batterierne op. Det er begrænset hvor meget vi ser dem (familien, red.). Vi kommer til at være meget væk det næste halve år, så man skal værdsætte tiden med familien i julen, fortæller Maiken Fruergaard.

Når julehyggen er forbi med familien, vender de danske atleter tilbage til træningsbanen for at - forhåbentlig - kvalificere sig til sommerens Olympiske Lege i Paris, der begynder den 26. juli.

Sponsoreret indhold