Sport16. maj 2024

OL-håb trodser brækket fod i kvalifikationsstævne

Rune Glifberg, Danmarks skaterlegende, står klar til at hjælpe Viktor Solmunde i Shanghai, hvor et mellemresultat kan være nøglen til OL-drømmene i Paris. Begge danskere står på tærsklen til kvalifikation med vigtige point på spil

Skaterne Viktor Solmunde og Rune Glifberg fortsætter fredag deres jagt på en plads ved sommerens OL i Paris.

De to danskere befinder sig i øjeblikket i Shanghai, hvor det næstsidste OL-kvalifikationsstævne afholdes, inden det endelige olympiske regnskab gøres op i Budapest om en måned.

16-årige Viktor Solmunde stiller op kun seks uger efter, at han brækkede sin ene fod forud for et stævne i Florida.

- Foden er stadigvæk hævet, og det giver mig nogle begrænsninger i forhold til, hvad jeg kan udføre på mit board, siger Viktor Solmunde.

- I de ti år jeg har stået på skateboard, har jeg aldrig været mere end to uger væk, og nu blev jeg tvunget til en måneds pause. Så jeg er ikke i den bedste form.

- Men kan jeg få det til at fungere nogenlunde og få et mellemresultat, så skal det nok lykkes at komme til OL, siger teenageren.

Omkring foden kører han med en skinne, der begrænser ham, når han smider sit skateboard rundt i banedisciplinen Park.

Når Solmunde alligevel er optimistisk omkring sin OL-chance, skyldes det, at han befinder sig inde i OL-varmen.

I alt 22 mandlige skatere får adgang til legene i Paris, og teenageren er aktuelt nummer 14 i det olympiske kapløb. Kun 20 skatere får adgang til OL via ranglisten.

Veteranen Rune Glifberg, der er træner og mentor for sin unge landsmand, er nummer 20.

Rune Glifbergs topprioritet er først og fremmest, at Viktor Solmunde kvalificerer sig til OL, og dernæst at han selv klemmer sig med til Frankrigs hovedstad.

Det vil i så fald være Glifbergs andet OL, efter at han for tre år siden deltog i Tokyo.

Den rutinerede skater, mentor og træner fortæller, at det er muligt at levere et topresultat for Viktor Solmunde i Shanghai til trods for den brækkede fod.

- Jeg vandt i sin tid X Games med en brækket skulder, så det kan godt lade sig gøre at lave store præstationer med alvorlige skader. X Games var det største, man kunne vinde dengang, siger han.

- Jeg siger ikke, at det kommer til at gå skidegodt i weekenden, selv om det ville være dejligt.

- Men det kan være en force at være lidt hæmmet eller knækket. Så graver man indimellem dybt i sig selv og leverer en superpræstation, siger Rune Glifberg.

- Vores primære mål for Viktor i Shanghai er, at han gerne må slutte midt i feltet og fortsætte rejsen mod OL, siger Glifberg, der også kæmper for sin egen olympiske chance.

Foreløbig ser det lovende ud, da han indtager den vigtige 20.-plads, der vil udløse en OL-billet.

- Jeg skal selv levere bedre, end jeg har gjort de sidste to-tre konkurrencer. Og så håber jeg, at jeg kan holde mig foran de andre, siger den 49-årige veteran.

De to danske skatere har læge og fysisk træner Peter Willén med i Shanghai til at hjælpe Viktor Solmunde gennem det vigtige stævne, der afholdes fra fredag til søndag.

Det sidste OL-kvalifikationsstævne foregår i Budapest 20. til 23. juni.

Sponsoreret indhold