Sport25. april 2024 (opd. 25. april 2024)

Økonomi-sminke kan have pumpet Aalborgs spillerbudget

Egenkapitalen i danske ishockeyklubber er afgørende for hvor store lønbudgetter, de må operere med
Metalligaen semifinalekampen mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy i Sparekassen Danmark Isarena i Aalborg søndag den 7. april 2024.
Metalligaen semifinalekampen mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy i Sparekassen Danmark Isarena i Aalborg søndag den 7. april 2024.
 Foto: Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates har de senere år spillet sig op til at være blandt de førende klubber i dansk ishockey.

Torsdag krakelerede overfladen, da Aalborg Pirates selv meldte ud, at klubbens budget og regnskab er blevet sminket. Derfor er direktør Lars Laursen blevet hjemsendt og frataget sine beføjelser.

Forud for hver sæson skal licensudvalget under Danmarks Ishockey Union tage stilling til klubbernes økonomi. Et af kravene er, at klubbernes egenkapital svarer til minimum 25 procent af truppens årlige lønsum.

I licensudvalget har formand Jørgen Illemann været med til at tildele Aalborg Pirates licens på et falsk grundlag, der meget vel kan have øget klubbens spillerbudget.

- Vi har set på egenkapitalen og tjekket op mod det holdkort, som Aalborg har sendt ind til os, og der var rigelig dækning.

- Hvis de tal er forkerte, fordi de er sminkede, så opdager vi det aldrig, før bomben sprænger som nu. Det er i princippet Aalborgs revision, der skulle have opdaget det, siger Jørgen Illemann.

I Aalborgs seneste regnskab for 2023 lyder egenkapitalen på godt 3,4 millioner kroner. En stor del af egenkapitalen udgøres af tilgodehavender på 2,6 millioner kroner, hvilket er et forholdsvist stort beløb.

- Vi har også undret os over, hvad det kan være. Men det er jo ikke vores opgave.

- Hvis der er en revisor, der har godkendt regnskabet, så forholder vi os til det.

- I bagklogskabens ulideligt klare lys var der nok nogen i Aalborg, der skulle have spurgt til, hvad der lå gemt bag det beløb, siger Jørgen Illemann.

Han kan ikke se for sig, at torsdagens nyhed fra Aalborg vil få bagudrettede konsekvenser, da sæsonen er færdigspillet, og det i licensmæssig sammenhæng hører fortiden til.

Men forud for næste sæson skal Aalborg Pirates' økonomi igen forbi licensudvalget til et tjek.

- Når klubberne sender ansøgninger ind, så kan vi have nogle opfølgende spørgsmål, hvis der er noget, der ser underligt ud.

- Vi kan korrigere, så klubberne får et mindre holdkort, end de har søgt, hvis de ikke opfylder de betingelser, der skal til.

- Så jeg synes, at kontrollen fra vores side er, som den skal være. De har jo også internt i Aalborg troet på de tal. Jeg sidder jo ikke som revisor for alle klubber og skal kulegrave deres regnskaber.

- De har deres egne eksterne revisorer, og når disse revisorer har nikket til regnskaberne, og de er blevet offentliggjort, så er vi i udvalget bare sat i verden til at tro på det og bevilge holdkort ud fra det, siger Jørgen Illemann.

Aalborg Pirates blev dansk mester i 2022 og 2023. I denne sæson røg holdet ud efter et nederlag til Esbjerg Energy i semifinalerne. Tidligere på ugen sikrede Sønderjyske sig det danske mesterskab.

Sponsoreret indhold