Sport27. maj 2023

Odense Håndbold er klar til finalen efter sejr mod Ikast Håndbold

Den danske storklub skal møde Team Esbjerg i finalen
Glade Odense-spillere efter semifinalen i kvindehåndboldkampen mellem Odense Håndbold og Ikast Håndbold i Odense.
Glade Odense-spillere efter semifinalen i kvindehåndboldkampen mellem Odense Håndbold og Ikast Håndbold i Odense.
 Foto: Ritzau Scanpix

Finalen i kvindernes bedste håndboldrække bliver en gentagelse af sidste års møde mellem Odense og Team Esbjerg.

Det står klart, efter at de regerende mestre fra Odense lørdag på hjemmebane slog Ikast med 27-24 i den tredje semifinale.

De to klubber havde slået hinanden én gang hver - i begge tilfælde på udebane - hvilket måske signalerede en lille fordel til Ikast.

De fynske værter og forhåndsfavoritter kom dog buldrende ud og fik opbygget et forspring på syv mål i første halvleg. Ved pausen var føringen dog nede på 14-8.

I anden halvleg kom de midtjyske gæster langt bedre med, og det lykkedes Ikast-spillerne at få skabt lidt spænding med en reducering til 19-21.

Odense fik dog lukket hullerne i defensiven, lige før at spændingen var ved at nærme sig kogepunktet, hvilket betød, at det hele endte med en fynsk sejr på tre mål.

Finaleserien begynder tirsdag aften, hvor Odense får besøg af Team Esbjerg. Ni dage senere har vestyderne fordel af hjemmebane. Er der behov for en tredje kamp for at finde en dansk mester, så spilles den 11. juni på Fyn.

Odense og Team Esbjerg har de senere år domineret dansk kvindehåndbold.

Fynboerne har taget titlen de seneste to sæsoner, mens Team Esbjerg senest vandt guld i 2018/19-sæsonen og den corona-afbrudte 2019/20-sæson.

/ritzau/

Sponsoreret indhold