Sport17. januar 2024

Nyt om dansk stjerne efter alvorlige voldtægtsanklager: Udtaget

Den danske skøjteløber Nikolaj Sørensen skal på isen igen, på trods af anklagerne mod ham om voldtægt
Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen danner par på og udenfor isen. 
Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen danner par på og udenfor isen.
 Foto: Maddie Meyer/Scanpix Denmark

LÆS OGSÅ: Efter voldtægtsanklager: Dansk stjerne trækker sig

Det var USA TODAY, der i begyndelsen af januar kunne berette, at en unavngiven kvinde via sin advokat, havde fremsat anklager mod den olympiske skøjteløber Nikolaj Sørensen for en voldtægt tilbage i 2012.

Som konsekvens heraf trak den danskfødte skøjteløber sig sammen med partneren og kæresten, Laurence Fournier Beaudry, fra de canadiske mesterskaber i den forgangne uge.

Nikolaj Sørensen har benægtet anklagerne og har udtalt, at han "har til hensigt at forsvare mig selv og mit omdømme kraftigt". Alligevel trak parret sig, da de følte, deres tilstedeværelse ville være "distraherende".

På isen trods anklager

Nu skriver flere canadiske medier imidlertid, at parret igen er med, når Canada deltager i Four Continents Championship senere i januar.

Det canadiske skøjteforbund, Skate Canada, oplyser, at han er blandt de canadiere, der skal på isen fra 30. januar i Shanghai.

Voldtog kollega efter fest

Den alvorlige anklage kommer fra en unavngiven amerikansk kollega, der hævder, at Nikolaj Sørensen overfaldt og voldtog hende efter en fest i en lejlighed i Connecticut, USA. Ifølge dokumenter, som USA TODAY er i besiddelse af, skete voldtægten 21. april 2012.

I dokumenterne fremgår det, at den dengang 22-årige kvinde, blev holdt nede af Sørensen mod sin vilje på en seng efter en fest i en ejerlejlighed.

- Han klemte mig fast med sin venstre arm over mit kraveben, udtaler kvinden i en rapport til Canadas OSIC og U.S. Center for SafeSport.

- Han trykkede hårdt ned på mit kraveben og fik mig til at gispe efter luft i det øjeblik, han førte sin penis ind i min vagina og dækkede sin højre hånd over min mund.

I rapporten fremgår det også, at kvinden forholdt sig tavs i årevis og ikke rakte ud til politiet, fordi hun frygtede, at hun ville få skylden, og at ingen ville tro hende.

Fordi der er en forældelsesfrist på fem år, kan Sørensen ikke blive retsforfulgt for det påståede overgreb.

Sponsoreret indhold