Sport16. januar 2024

Nyt for Holger Rune: Lagde du mærke til denne detalje?

20-årige Holger Rune er i fuld gang med Australian Open i Melbourne, men noget er ikke, som det plejer
Med Holger Runes sejr er alle tre danskere (Caroline Wozniacki og Clara Tauson) videre fra første runde. 
Med Holger Runes sejr er alle tre danskere (Caroline Wozniacki og Clara Tauson) videre fra første runde.
 Foto: Issei Kato/Ritzau Scanpix

Man skulle tidligt op, hvis man skulle følge Holger Rune, der kom godt fra start i Melbourne, da han spillede sin første kamp ved Australian Open.

Ottendeseedede Rune mødte tidligt tirsdag morgen dansk tid japanske Yoshihito Nishioka, der er nummer 61 på verdensranglisten.

Med cifrene: 6-2, 4-6, 7-6, 6-4, sikrede danskeren sig sin første sejr. Clara Tauson vandt også sin første kamp tirsdag morgen og det betyder, at alle tre danskere er videre fra første runde i singleturneringen.

Ærmeløs dansker

Da Holger Rune var dreng, klædte han sig ud som Rafael Nadal. Med ærmeløs trøje og bandana. Præcis som tennis-idolet så ud på plakaterne på børneværelset.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-16/000_336y49v-1920x2604we.jpg
Billedet er fra Melbourne i januar 2023. Rafael Nadal måtte desværre trække sig med en skade kort inden Australian Open i år.
 Foto: PAUL CROCK/Scanpix Denmark

Sådan kender (og elsker) tennisfans Rafael Nadal. Ærmeløs og med god plads til de store arme, der har været med til at sikre ham så stor succes.

Og tirsdag morgen gjorde Holger Rune ham kunsten efter igen på Rod Laver Arena, den største tennisscene i turneringen, der har plads til knap 15.000 tilskuere.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-16/20240116-071034-l-1920x1280we.jpg
Holger Rune havde skiftet den sædvanlige t-shirt ud med tanktop.
 Foto: JOEL CARRETT/Ritzau Scanpix

Her flashede danskeren sine brune biceps og spillede med musklerne i den australske hede, hvor termometret viste 30 grader.

Ikke uden problemer

Holger Rune tog en vigtig sejr, men slap dog ikke fra første runde uden at komme i problemer undervejs.

Ved 2-2 i andet sæt blev Rune brudt for første gang, og da han samtidig formøblede tre breakbolde ved 40-0 lige efter og kom bagud 2-4, fik japaneren momentum nok til at tage andet sæt 6-4.

I de svære perioder blev Rune i høj grad holdt oven vande af sin gode serv. Det var nok til at sikre ham en tiebreakafgørelse i tredje sæt, og her var han skarpest.

Det gav i sidste ende danskeren ro og overskud nok til at køre sejren i hus med et rent serveparti til at afslutte kampen efter fire sæt.

Holger Rune møder franske Arthur Cazaux, verdens nummer 122, i anden runde.

Sponsoreret indhold