Sport19. april 2024 (opd. 19. april 2024)

Nye muligheder for salg: Parken får udskudt hjemfaldspligt

En foranstående hjemfaldspligt har skabt udfordringer i jagten på et salg af Parken. Nu er der godt nyt
Godt nyt for ejerne af Parken. 
Godt nyt for ejerne af Parken.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmarks nationalstadion har brug for en overhaling, men investorer har indtil videre holdt nallerne væk. Nu er der dog gode nyheder for Parken.

Pengemænd med vilje til at give Parken et ansigtsløft har således fået en udfordring mindre at slås med.

Københavns Borgerrepræsentation har nemlig vedtaget, at den hjemfaldspligt, der betyder, at selskabet bag Parken i 2060 skal levere grunden tilbage til Københavns Kommune kvit og frit, kan blive udskudt.

Det bekræfter Lars Weiss (S), der er næstforperson i borgerrepræsentationen, over for TV 2.

Aftalen betyder ifølge mediet, at Parken kan købe sig til en udskydelse.

- Prisen er høj, men der skal laves en ejendomsmæglervurdering af, hvad Parken er værd. Det skal sættes ind i en matematisk formel, og så får vi et resultat ud, siger Lars Weiss.

Parken Sport & Entertainment har gennem nogle år forsøgt at sælge nationalstadionet, men hjemfaldspligten har altså ikke været fordrende for den proces.

Investorer har angiveligt haft svært ved tanken om at poste en masse penge i et projekt, som de kvit og frit skal aflevere til Københavns Kommune i 2060.

Med den nye aftale kan datoen udskydes til 2090, og det kan få investorer ud af hullerne, mener investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- Hvis man skubber hjemfaldspligten til 2090, så er det så langt ude i tiden, at man i praksis ikke vil tillægge hjemfaldspligten den store betydning, sagde Per Hansen torsdag forud for behandlingen i borgerrepræsentationen.

Sponsoreret indhold