Sport14. marts 2024 (opd. 14. marts 2024)

Nye ansigter i Tysklands trup efter fodboldnedtur

Efter flere nederlag har det tyske landshold sagt farvel til halvdelen af spillerne før EM på hjemmebane. Toni Kroos' og Manuel Neuers tilbagevenden skal styrke holdet, der desperat søger formforbedring

Til sommer er Tyskland vært for fodbold-EM, men den stolte nations landshold har været i en forfærdelig forfatning det seneste år. Krisen kradser efter nederlag til hold som Polen, Colombia og Japan.

Senest i november tabte tyskerne til Tyrkiet og Østrig, og de indsatser kostede næsten halvdelen af holdet pladsen på holdet, da landstræner Julian Nagelsmann udtog sin trup til de kommende testkampe i marts.

Hele 11 spillere, som var med senest, var udeladt af truppen på 26 mand, som Nagelsmann offentliggjorde torsdag.

Til gengæld har Real Madrid-stjernen Toni Kroos ladet sig overtale til et comeback, ligesom Bayern München-keeper Manuel Neuer også er tilbage i varmen her blot tre måneders tid før EM på hjemmebane.

- Vi udtager ikke nødvendigvis de bedste spillere, men dem som passer bedst ind, sagde den tyske landstræner på pressemødet ifølge Reuters.

I truppen er også seks mulige debutanter - blandt andre Jan-Niklas Beste fra oprykkerne Heidenheim og den 19-årige Bayern München-defensivspiller Aleksandar Pavlovic.

Tyskland skuffede fælt ved VM i 2022, hvor holdet ligesom Danmark måtte rejse hjem efter gruppespillet.

Siden har de tredobbelte Europamestre fortsat det sløje spil. Som vært er holdet forhåndskvalificeret til sommerens EM, og derfor spillede man kun testkampe i 2023. Her blev det kun til 3 sejre i 11 kampe. Seks kampe blev tabt.

Det dårlige spil kostede i september Hansi Flick landstrænerjobbet, som Julian Nagelsmann derefter overtog.

Sponsoreret indhold