Sport25. januar 2024

Ny ligastruktur bekymrer flere håndboldklubber

Alle andre end Team Esbjerg, Odense Håndbold og Ikast Håndbold har underskrevet et brev med bekymringer
Viborg HK var i 2020 med i et forslag om at skære antallet af hold i kvindernes liga fra 14 til 12. Men i denne omgang er klubben imod. (Arkivfoto).
Viborg HK var i 2020 med i et forslag om at skære antallet af hold i kvindernes liga fra 14 til 12. Men i denne omgang er klubben imod. (Arkivfoto).
 Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Et overvældende flertal af klubberne i kvindernes håndboldliga er bekymrede for et nyligt stillet forslag til en fremtidig ligastruktur.

TV 2 er kommet i besiddelse af et brev, som 11 af de 14 ligaklubber har sendt til Divisionsforeningen Håndbold. Kun topholdene Team Esbjerg, Odense Håndbold og Ikast Håndbold har ikke skrevet under.

I brevet udtrykker de 11 klubber flere bekymringer, og særligt forslaget om at reducere antallet af hold i ligaen fra 14 til 12 er klubberne uenige i.

– Vi føler os overbeviste om, at det nuværende antal hold sikrer en god balance mellem talentudvikling og et hensigtsmæssigt kampprogram for vores bedste kvindelige håndboldspillere, lyder det ifølge TV 2 i brevet.

Desuden lyder det, at forslaget om to direkte nedrykkere i stedet for en er "for drastisk".

Forslaget, som så dagens lys i sidste uge, rummer ændringer i både liga og 1. division hos både mænd og kvinder.

Det er et udvalg under forbundet Dansk Håndbold, der i allersidste ende skal tage stilling til, om man skal ændre i strukturen, hvis ikke forslaget bliver skudt ned inden da. Det udvalg holder møde 1. marts.

Ændringer i turneringsstrukturen er ikke noget ukendt fænomen på den danske håndboldscene. Emnet tages således jævnligt op.

Så sent som i 2020 var et forslag om at skære kvindernes liga ned til 12 hold også på bordet. Her var det Team Esbjerg, Viborg HK og Herning-Ikast, som i dag bare hedder Ikast, der stod bag forslaget.

Året forinden var et forslag om at skære ligaen helt ned til ti hold også på bordet. Begge forslag blev stemt ned.

Sponsoreret indhold