Sport20. december 2022

Ny landstræner: Nicki Pedersen er ny landstræner for speedwaylandsholdet

Speedwaylegenden Nicki Pedersen er ny landstræner for det danske speedwaylandshold. Og målet er klart: Det er toppen af podiet
Speedwaylandsholdet har fået ny landstræner. Det er legenden Nicki Pedersen, der skal stå i spidsen, når Danmark skal køre.
Speedwaylandsholdet har fået ny landstræner. Det er legenden Nicki Pedersen, der skal stå i spidsen, når Danmark skal køre.
 Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Nicki Pedersen bliver træner for speedwaylandsholdet.

Det skriver Danmarks Motor Union på sin hjemmeside.

Fynboen har tidligere selv været individuel verdensmester, og derfor bringer han også en masse erfaring med sig fra en lang speedwaykarriere.

– Jeg har selv arbejdet mig op gennem rækkerne og prøvet kræfter med stort set alt indenfor sporten på højeste niveau, fortæller Nicki Pedersen i en pressemeddelelse.

– De erfaringer vil jeg nu kunne give videre til den næste generation og hjælpe dem med at navigere i deres karriere og udvikling, fortsætter han.

Han fortæller, at der er en masse dygtige ungdoms- og elitekørere i Danmark, men det kræver et ekstra gear, hvis Danmark vil være med helt fremme, hvor det er sjovt.

– Ambitionen og viljen skal være der hos kørerne for at nå til tops. Det er noget af det vigtigste at holde fast i som landsholdskører. Som landstræner skal jeg kunne mærke, at de forfølger deres egne ambitioner, og med det på plads kan jeg både coache dem bedst muligt og presse dem yderligere, fortæller Nicki Pedersen, der var kendt som en aggressiv herre, da han stadig var aktiv.

Derfor mener han, at det danske landshold skal tilbage til rødderne og turde at stå ved de fejl, der opstår. Han fremhæver samtidig vigtigheden i, at han samtidig støtter kørerne som landstræner.

Den støtte skulle gerne føre til resultater, og målet er da også sat for Nicki Pedersen. Danmark skal stå på toppen af podiet.

Danmark har tidligere været førende inden for sporten, og det skal vi ifølge Nicki Pedersen tilbage til at være.

– Vi kommer til at gøre nogle ting anderledes, og det skal nok også dele vandene, men kritik kan jeg sagtens tage imod. Mit mål er at få Dannebrog øverst på podiet ved flere af de store internationale mesterskaber, så vi for alvor kommer tilbage på verdenskortet. Og den målsætning mener jeg, er meget realistisk, siger den nye landstræner.

Formand for Danmarks Motorsport Union, Jørgen Bitsch, stemmer i. Samtidig ser han Nicki Pedersen som et friskt pust til landstrænerposten.

– Vores dominans i 1980'erne blev sikret gennem et fantastisk, velorganiseret ungdomsarbejde med mange aktive og en decideret talentfabrik.

- Det skal vi tilbage til, også med hjælp fra blandt andet vores ungdomstræner Erik Gundersen. Og Nicki Pedersen er da også en mediedarling, der kan trække unge talenter til med muligheden for at blive guidet af den tidligere verdensmester, siger Jørgen Bitsch.

Sponsoreret indhold