Sport14. september 2023

Nu svarer Jonas Vingegaard igen: – Jeg er ligeglad med, hvad folk synes

Der har været meget kritik af Jonas Vingaards og Primoz Roglic' kørsel de seneste etaper. Nu svarer Jonas Vingegaard igen
Jonas, Trine & lille Frida vendte i dag hjem til kæmpe hyldest i Glyngøre. Først med biltur gennem byen og derefter til hyldest på det lokale stadion.
Jonas Vingegaard mener, at det ville være grådigt af ham, hvis han forsøgte at tage den samlede Vuelta a Espana-sejr fra holdkammeraten og hans vigtige hjælper Sepp Kuss.
 Foto: René Schütze

Kritikken hagler ned over Jonas Vingegaard og Primoz Roglic efter de på onsdagens Vuelta a Espana-etape kørte fra deres førende holdkammerat Sepp Kuss på den afsluttende stigning.

Nu svarer danskeren igen på al den kritik, der både er kommet på sociale medier og eksperter.

– Jeg er egentlig ligeglad med hvad folk synes. Det er mine egne følelser, jeg skal have det godt med. Jeg vil gerne have, at Sepp vinder, fortæller han til TV 2 og resten af pressen før torsdagens 17. etape.

– Det er selvfølgelig ikke nemt (at få kritik, red.), men jeg er ligeglad med at folk kritiserer mig. Jeg skal gøre, hvad der er rigtigt for mig og holdet, og det gør jeg i dag, fortsætter Jonas Vingegaard.

Før etapen fortalte han, at han var meget i tvivl om, hvad han skulle gøre, da han og Roglic kørte fra Kuss, men det lyder ikke til, at Jonas Vingegaard er i tvivl om, hvad han skal gøre resten af løbet.

– Det ville være grådigt af mig at gå efter sejren. Jeg skal ikke gå efter den, når han (Sepp Kuss, red.) har hjulpet mig så meget, fortæller Jonas Vingegaard.

Holdet har desuden lagt en taktik for, hvad der skal på 17. etape, og den har Jonas Vingegaard også tænkt sig at følge.

– Uanset om man står bag det eller ej, så er det dem, der bestemmer. Det er dem, der betaler vores løn. Jeg har hele tiden gjort det klart, hvad min mening har været, og den står jeg ved, slutter den danske Tour de France-vinder.

Sepp Kuss fører stadig løbet otte sekunder foran holdkammeraten Vingegaard.

Tredjepladsen er også besat af en Jumbo-Visma-rytter. Primoz Roglic er nemlig et minut og otte sekunder efter amerikaneren.

Sponsoreret indhold