Sport22. juli 2023

Nu sparker Danmark VM i gang: Håber på folkefest

De danske kvinder skal give sig selv en god start på turneringen, inden de forsvarende europamestre venter fredag
Pernille Harder bliver en vigtig brik for Danmark, der skal forsøge at spille sig videre fra gruppe D, hvor Kina, Haiti og England også kæmper for en topplacering.
Pernille Harder bliver en vigtig brik for Danmark, der skal forsøge at spille sig videre fra gruppe D, hvor Kina, Haiti og England også kæmper for en topplacering.
 Foto: Birger Storm

Julie Tavlo og Katrine S. Pedersen deler hele 227 landskampe mellem sig, og Pedersen er rekordholder for flest landskampe på tværs af kvinde -og herrelandsholdet med imponerende 210 A-landskampe.

- Jeg glæder mig til at formidle det ud til stuerne, det bliver super fedt, fortæller Katrine i SE og HØRS sportspodcast Af Banen.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-07-19/20070920-150630-5-1920x1557we.jpg
Katrine S. Pedersen var med til VM i 2007. Her ses hun i duel med den brasilianske landsholdslegende, Marta, der er den spiller med flest VM-mål i historien.
 Foto: Scanpix Denmark

De to udgør Viaplays ekspertkommentator duo under VM, og de glæder sig til at guide seerne godt igennem slutrunden:

- Jeg håber, at folk vil tage godt imod det, som de gjorde med herrerne under EM, der blev en folkefest. Jeg håber virkelig, at der er nogen der tænder tv'et og prøver at blive en del af det, for kvindefodbold kan meget mere end hvad de fleste tror, understreger Julie Tavlo.

Duoen er enige om, at Danmark har gode muligheder i gruppe D mod Kina og Haiti, men at de danske kvinder også vil gøre klogt i at give sig selv en god start i dag.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-07-19/20190525-160956-l-1920x1325we.jpg
Julie Tavlo spillede sin seneste landskamp i 2019 mod England. En venskabskamp, som Danmark tabte 2-0.
 Foto: Ritzau Scanpix

Danmarks næste modstander er nemlig de forsvarende europamestre fra England, der har store stjerner på holdkortet. Tavlo spillede sin sidste landskamp i 2019 mod England, men holdet er et helt andet sted i dag, forklarer hun.

- Den engelske liga er stukket af, den er vanvittigt god. Alle spillerne i ligaen er rigtig dygtige. Det betyder jo også, at de har mange flere at vælge imellem. Det engelske landshold kan vælge og vrage mellem klassespillere. Danmark har også et fint hold, men de har ikke klassespillere på alle positioner, som England har, siger hun.

Pedersen og Tavlo tror dog stadig på, at Danmark kan gå videre fra gruppespillet.

- Vi satser på en kvartfinale. Med de positive briller på, så når Danmark en kvartfinale.

Danmark møder Kina lørdag eftermiddag kl. 14.00 dansk tid.

Sponsoreret indhold