Sport31. oktober 2022

Nu skal der scores mål: Alle danske mål bidrager til migrantarbejderne i Qatar

Hver gang der bliver scoret et mål i dansk fodbold i november, giver det en donation til migrantarbejderne i Qatar
Om det er Andreas Cornelius eller angriberen for den lokale serie 4-klub der scorer, så bliver der doneret til migrantarbejderne i Qatar.
Om det er Andreas Cornelius eller angriberen for den lokale serie 4-klub der scorer, så bliver der doneret til migrantarbejderne i Qatar.
 Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Hvis du er lidt af en målræv på dit seriehold, så får dine scoringer i november lidt ekstra betydning.

For hvert mål, der bliver scoret i dansk fodbold i november, kommer Dansk Boldspil-Union (DBU), DBU Bredde, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen nemlig til at donere penge til migrantarbejdere i Qatar, hvor VM bliver skudt i gang i november.

Det fortæller Jakob Jensen, der er administrerende direktør i DBU.

Helt konkret bliver der doneret ti kroner per mål, der bliver scoret i alle danske rækker – fra børnefodbold til professionel fodbold.

I november 2021 blev der scoret i omegnen af 55.000 mål i dansk fodbold, og hvis det gentager sig i år, bliver der doneret godt og vel en halv million kroner, når den kommende måned er omme.

– Det smukke er, at hele dansk fodbold står sammen om, at vi, hver gang der bliver scoret et mål, donerer et beløb, der ubeskåret går til at forbedre vilkårene for migrantarbejderne, siger Jakob Jensen.

Pengene bliver helt konkret doneret til den internationale fagforening for arbejdere i byggeindustrien, The Building & Workers' International (BWI).

– De kender forholdene dernede og er i stand til at skabe forandringer, siger Jakob Jensen, der endnu ikke kan fortælle, præcist hvad pengene kommer til at gå til i Qatar.

– Vi har overladt det til dem, der er de største eksperter i, hvad der gør størst forskel. Vi har holdt mange møder med BWI, og de har fingeren på pulsen. Så vi overlader det trygt til dem, siger Jakob Jensen.

Han garanterer, at man vil følge op på, hvad pengene kommer til at gå til.

– BWI har nogle helt konkrete planer for, hvordan de med for eksempel digitale værktøjer kan nå ud til flest mulige migrantarbejdere, og det er mit indtryk, at en halv million i den forbindelse bestemt kan gøre en forskel.

– Det er ikke planen, at det skal gå til en hel masse administration, men det kræver selvfølgelig noget administration, hvis man skal have fat i en masse migrantarbejdere.

– Vi har stor tillid til BWI, og vi er sikre på, at de kan forvalte pengene, så de gør mest mulig gavn. Hvordan de gør det helt konkret, kan jeg ikke sige noget om endnu, men det skal vi nok vende tilbage til, siger Jakob Jensen.

Migrantarbejderne har været et af de største temaer frem mod VM-slutrunden, som bliver skudt i gang i Qatar 20. november.

Menneskerettighedsorganisationer og medier har dokumenteret brud på menneskerettigheder og kummerlige forhold for de migrantarbejdere, der har været med til at opbygge infrastrukturen i Qatar forud for VM.

/ritzau/

Sponsoreret indhold