Sport18. juli 2023

Nu reagerer Jonas Vingegaard på magtdemonstration: – Jeg følte, at jeg var god i dag

Jonas Vingegaard tror, at det er den bedste enkeltstart, han nogensinde har kørt. Han smadrer Tadej Pogacar med et minut og 28 sekunder
Jonas Vingegaard kørte en vanvittig enkeltstart.
Jonas Vingegaard kørte en vanvittig enkeltstart.
 Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaard er yderst tilfreds med den præstation, han tirsdag leverede på 16. etape af Tour de France.

Den danske Jumbo-Visma-rytter var klart hurtigst på den kuperede enkeltstart over 22,4 kilometer, og han distancerede rivalen Tadej Pogacar (UAE), der blev nummer to, med hele 1 minut og 38 sekunder.

- Jeg følte, at jeg var rigtig god i dag. Jeg tror, at det er den bedste enkeltstart, jeg nogensinde har kørt, siger Jonas Vingegaard.

- Ind imellem tvivlede jeg på mit powermeter. Jeg troede, at det viste for høje tal. Vi har forberedt os på det her i så lang tid, og jeg vidste, at jeg var i virkelig god form. Alt det hårde arbejde lønnede sig i dag (tirsdag, red.).

Undervejs havde han sine sportsdirektører i øret, men han var alligevel ikke helt sikker på, hvor stort et hul han var i gang med at grave Pogacar ned i.

- De ville aldrig fortælle mig tidsforskellen, men til sidst sagde de dog, at jeg gjorde det rigtig godt. Og da jeg kunne se bilen bag Tadej Pogacar, gav det mig masser af motivation og selvtillid.

- Jeg var godt klar over, at jeg var godt kørende, men jeg var alligevel overrasket over, at jeg var så meget foran, siger Jonas Vingegaard.

Danskeren er samlet nu 1 minut og 48 sekunder foran Tadej Pogacar, men slår fast, at Touren langtfra er afgjort.

- Nej, der er stadig en masse hårde etaper. Vi skal blive ved med at kæmpe de næste dage. Vi ser frem til det, siger han.

Allerede onsdag venter en etape i bjergene. Tour de France slutter på søndag med den afsluttende etape til Paris.

Sponsoreret indhold