Sport5. april 2024 (opd. 5. april 2024)

Nu falder hammeren: Brøndby skal spille uden tilskuere på Sydsiden

Det er en konsekvens af afbrænding af pyroteknik, lyder det fra DBU

Brøndby IF skal spille for en tom endetribune - Sydsiden - i mandagens hjemmekamp mod Silkeborg.

Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Straffen kommer efter massiv afbrænding af pyroteknik i mandagens udekamp mod FC København, ligesom gentagne overtrædelser af afbrænding af pyroteknik er med i bedømmelsen.

Afbrændingen betød blandt andet en afbrydelse på 16 minutter af kampen efter få minutters spil.

Det er Brøndby-fansenes 15. overtrædelse inden for 12 måneder.

- Det er beklageligt, men også naturligt, at vi nu er nødsaget til at benytte en skærpet sanktion. Vi orienterede klubberne inden sæsonstarten, at sanktioner med nedsat tilskuerkapacitet kunne komme i spil, hvis vi så alvorlige tilfælde af brud på Divisionsforeningens regelsæt.

- Dette er ikke kun tilfældet for Brøndby IF, men gælder for alle klubber i herre-DM, siger Jens Hjortskov, der er formand for Fodboldens Disciplinærinstans.

Brøndby er desuden tildelt en bøde på 150.000 kroner, som er fastsat med vægt på, at Sydsiden skal stå tom, og det har negative økonomiske konsekvenser for hjemmeholdet.

FC København har desuden fået en både på 175.000 kroner for brug af pyroteknik. Det er 20. gang på 12 måneder, at FCK-fansene overtræder reglerne.

I begge klubbers tilfælde indgår også et "fornærmende" banner i kendelserne fra Fodboldens Disciplinærinstans.

I Brøndbys tilskuerafsnit drejede det sig om et banner med teksten "De eneste vilddyr, man skal frygte i gaderne, er Peter Dahl og hans magtliderlige betjente! Peter Dahl, gælder dobbelt strafzone også for politifolk?"

Hos FCK var det et banner med teksten "håber I havde en god pubcrawl med 1312". 1312 menes at være talværdierne for "ACAB", der står for "All Cops Are Bastards". Det kan oversættes til "alle betjente er svin".

Sponsoreret indhold