Sport30. januar 2024

Nu er det slut: Hans Andersen indstiller speedwaykarrieren

Hans Andersen har vundet fire grandprixer og flere holdverdensmesterskaber i sin karriere, som nu slutter
Speedway
Hans Andersen indstiller karrieren.
 Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Hans Andersen var en af de danske stjerner, der i begyndelsen af årtusindet gav det danske speedwaypublikum store oplevelser.

Nu indstiller han den karriere, som på professionelt plan har varet i 23 år.

Det oplyser den 43-årige fynbo i en pressemeddelelse.

- Det føles rigtigt nu. Jeg mærker ikke rigtigt noget til de skader, jeg har haft. Jeg kan stadig både gå og løbe. Jeg har lidt metal i hånden og rundt omkring i kroppen, men det er ikke noget, der giver mig men.

- Jeg har stadig mange år foran mig, hvor jeg gerne vil kunne vågne op uden at have ondt, siger Hans Andersen.

I løbet af karrieren har han vundet fire grandprixer i VM-serien. Blandt andet vandt han et af de store grandprixer, der i en årrække løb af stablen i Parken i København.

Og så var han kaptajn, da Danmark i 2008 vandt VM for hold på hjemmebane i Vojens.

- Det var fantastisk at være den første dansker, der vandt i Parken, ligesom det var stort at stå som kaptajn i Vojens i 2008 foran 18.500 mennesker og blive hyldet som verdensmester.

- Det er fedt at køre speedway, men jeg har altid syntes, at det er noget særligt at køre foran sit eget publikum. Jeg er dansk til fingerspidserne, så jeg er meget stolt over, at jeg har repræsenteret nationen på den måde, siger han.

Hans Andersen kan foruden store resultater på den internationale scene prale af et enkelt dansk mesterskab samt nationale holdmesterskaber i både Danmark, Sverige, Polen og Storbritannien.

I de seneste år har han kørt for klubber i Polen og Storbritannien.

Sponsoreret indhold